Cultura dissabte, 13 de Setembre de 2014 Autor: Sara Vila

Mostra d'Art ARTDAKÍ


<< Tornar     

Identitats és el concepte proposat per a l'edició d'aquest any

Mostra d'Art ARTDAKÍ
Mostra d'Art ARTDAKÍ Foto: Sara Vila

Artdakí és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per a la difusió de l’art a la societat. En col•laboració amb el Centre Municipal de Cultura de Cervera l'any 1996 va sorgir la iniciativa de dur a terme una “Mostra d’Art al Carrer”, amb caràcter bianual, a la ciutat de Cervera. Des del seu inici, la finalitat és potenciar la feina dels artistes i ensenyar una nova manera de treballar i innovar creant expectatives i noves inquietuds al públic. L’Associació Cultural Artdakí neix el 2014 com a promotora i organitzadora de la mostra d’art.

'Identitats', el concepte d'aquest any


Al món hi conviuen diferents persones de races i ètnies diverses, les quals formen un gran ventall cultural. Tanmateix, a part d’aquesta riquesa cada ésser humà disposa d’una sèrie de característiques i trets tant físics com psicològics que els fan únics, irrepetibles i diferents de la resta. Això, és el que coneixem amb el nom d’identitat i ens permet determinar que una persona és qui realment diu. No us ha passat mai que aneu pel carrer i sentiu un to de veu el qual us és familiar? Aquest exemple quotidià ens mostra com les identitats poden marcar el nostre dia a dia.

Identitat, doncs, és un concepte que podem associar al substantiu “riquesa”, ja que existeixen nombroses tipologies diferents tant personals com socials. Aquest últim tipus, cal apreciar que facilita la cohesió entre els individus que formen part d’una mateixa societat, compartint una sèrie de característiques comunes com: la cultura, la llengua, la religió...

Per tot això, hem cregut oportú partir d’aquest terme per dissenyar els diferents actes que formaran l’Artdakí 2014.

Esperem que gaudiu amb nosaltres i que entre tots puguem descobrir i construir noves identitats.

La Mostra


L’exhibició compta amb artistes que de manera voluntària ofereixen durant tres dies projectes d’art multidisciplinari. Tots ells són exposats als aparadors comercials, baixos particulars i sales expositives. A més de ser una exposició es realitzen diferents activitats paral•leles.


Programa d'Artdakí 2014Dissabte 13 de setembre
Espectacle Inaugural “IDENTITATS” a càrrec de Grepp Teatre.
Espectacle amb una combinació explosiva de teatre, cant i projeccions que presentaràn l’edició d’enguany. La representació farà al·lusió a la temàtica de la mostra “identitats” mitjançant una situació quotidiana còmica.
Espai: Paranimf de la Universitat de Cervera. Hora: 20h. Al finalitzar l’acte, es farà l’entrega de premis dels Concursos Artdakí 2014.

Inauguració de l’exposició “El color en la mirada”
a càrrec del Centre Municipal de Cultura i la Cafeteria El Campanar de Cervera.
Espai: Paranimf de la Universitat de Cervera. Hora: 21h

Divendres 19 de setembre
Desfilada de Moda i Joieria d’autor km0.
L’exhibició pretén ser un referent de la Mostra bianual d’art de Cervera. Amb aquesta iniciativa es dóna a conèixer nous dissenyadors de la comarca de la Segarra per tal de promocionar el seu treball tot descobrint les seves tendències creatives i arriscades.
Espai: Sindicat de Cervera. Hora: 19.30h

Mostra d’Art als aparadors dels comerços

Dissabte 20 de setembre
Contacontes i Concurs de dibuix infantil
a càrrec de Montse Bosch i la col·laboració dels Alumnes de l’Escola de Teatre La Caserna de Cervera.
Espai: Escales de Sant Domènec de Cervera. Hora: 11:30h

Mostra d’Art als aparadors dels comerços

Exposició de les fotografies finalistes del Concurs de Fotografia.
Espai: Museu Comarcal de Cervera. Horari: Dissabte de 10:30h a 14:00h i de 17:00h a 19:00h. Diumenge de 10:30h a 14:00h.

Exposició de les il·lustracions finalistes del Concurs d’Il·lustració.
Espai: Sala d’Exposicions del Gran Teatre de la Passió de Cervera. Horari: de 10h a 13.30 i de 17h a 20h

Diumenge 21 de setembre
Cloenda de la Mostra d’Art
amb la Lectura de poemes de la Isabel Valverde i la col·laboració dels alumnes del Conservatori Municipal de Música de Cervera.
Espai: Vestíbul del Gran Teatre de la Passió de Cervera. Hora: 18h

Mostra d’Art als aparadors dels comerçosEtiquetes: mostra art artdaki
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?