Cultura dimarts, 5 de Maig de 2015 Autor: editor

Torà celebra la festa del Roser


<< Tornar     

La tradicional festa dels priors i priores se celebra continuadament des del 1752

els priors i priores del Roser
els priors i priores del Roser Foto: Ramon SunyerEl diumenge 3 de maig Torà va viure la tradicional festa del Roser que se celebra continuadament des del 1752.

La festa comença de bon matí amb la recollida de tots els protagonistes a casa seva per part de l’orquestra per anar fins l’Ajuntament on són rebuts per tot el consistori en ple i que, aquest any, ha comptat amb la presència del Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Sr. Ramon Espadaler, i la Sra. Anna Miranda, delegada d’Interior a la demarcació de Lleida.

Després de l’ofici, que ha finalitzat amb el cant dels goigs en honor de la Verge del Roser, la comitiva s’ha traslladat fins la plaça del Pati. Allà els vuit priors i priores, quatre casats i quatre solters, com marca la tradició, han fet el traspàs de l’atxó a les noves priores que exerciran durant un any i han ballat la la dansa del Roser, un ball amb música pròpia d'arrel popular, devant el nombrós públic assistent. L’acte ha finalitzat amb una ballada de sardanes.

A la tarda, com a acte extraordinari, va tenir lloc l’actuació de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC a la sala del Convent. L’Orquestra, formada per més de 50 músics i dirigida per Alfons Reverté, va comptar amb el solista Xesco Grau, a la flauta travessera. En el concert es van interpretar obres de W.A. Mozart, Divertimento KV 136, A. Vivaldi, La Notte, i la Simfonia inacabada de F. Schubert. El nombrós públic va gaudir d’una exquisida vetllada musical i va agrair la interpretació amb una gran i llarga ovació.

Dansa dels priors i priores del Roser - Torà
Dansa dels priors i priores del Roser
Foto: Ramon Sunyer
l convent es va omplir per escoltar la Julià Carbonell - Torà
l convent es va omplir per escoltar la Julià Carbonell
Foto: Ramon Sunyer
Orquestra Simfònica Julià Carbonell - Torà
Orquestra Simfònica Julià Carbonell
Foto: Ramon Sunyer
Vols veure més fotos?


Etiquetes: festes roser torà

Ho vols compartir?