Cultura dimarts, 2 de Juny de 2015 Autor: editor

L’escola sant Gil de Torà guardonada amb un premi Baldiri Reixac


<< Tornar     

Pel treball Georeferenciem els nostres monuments emblemàtics, dels alumnes de 5è i 6è de primària

Alumnes de l'escola sant gil
Alumnes de l'escola sant gil Foto: ceip sant gil

El treball Georeferenciem els nostres monuments emblemàtics, dels alumnes de 5è i 6è de primària de l'escola Sant Gil, de Torà, ha estat guardonat amb un premi Baldiri Reixac en la categoria d’alumnes. Han estat premiats també per la tasca realitzada els mestres Àngela M. Pujol, Lídia Moreno, Gerard Santacreu i Desirée Taló.

L’alumnat de cicle superior, 5è i 6è de primària de l'escola Sant Gil, de Torà, s’ha animat a participar en una experiència de MHM ( Mobil History Map) de georeferenciació de monuments emblemàtics de la nostra zona, la Torre de Vallferosa i el Monestir de Cellers, els dos monuments d’interès nacional. La proposta didàctica es basa en el treball de recerca i elaboració de documentació sobre un element patrimonial i la seva georeferenciació amb l’ús de dispositius mòbils. A més, el fet que sigui el propi alumnat els protagonistes i actors del vídeo, comporta a la vegada, tot un treball interdisciplinar amb significació social i relacionat amb les competències bàsiques. El resultat és un audiovisual i dos àlbums il•lustrats on es mostra la tasca feta durant les gravacions: un en forma de diàleg i l’altre en forma de notícia

Els Premis Baldiri Reixac es lliuraran a les escoles, alumnes, mestres i professors que han estat distingits en aquesta XXXVII edició el dimecres 3 i el diumenge 7 de juny. El dia 3 es farà l'acte de reconeixement a escoles, mestres i professors al Palau de Pedralbes de Barcelona, que serà presidit per Irene Rigau, consellera d’Ensenyament. El dia 7 serà el que pertocarà als alumnes, en una celebració que es farà al Casal de l'Espluga de Francolí. Els premis, que atorga la Fundació Carulla, estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat.

L’any 2013 els alumnes de 5è de primària Escola Sant Gil ja van guanyar un dels Premis Baldiri Reixac, en la modalitat alumnes, pel seu treball Descoberta del català Narcís Monturiol.

El monestir de Cellers un dels monuments emblemàtics georeferenciats - Cellers
El monestir de Cellers un dels monuments emblemàtics georeferenciats
Foto: Àngela Llop


Etiquetes: escola sant gil premis baldiri reixac torà

Ho vols compartir?