Cultura divendres 8 gener 2016 Autor: editor

Oposició a algunes millores que proposa Cultura a la torre de Vallferosa


<< Tornar     

L’ajuntament de Torà i associacions s’oposen a instal·lar un parallamps a la torre i prefereixen que la barana de seguretat que s’ha d’instal·lar als merlets sigui de fusta en comptes de metàl·lica, com s’ha projectat

La torre presenta un color vermellós degut a l'òxid de la terra Autor: Ramon Sunyer

Tant l’ajuntament de Torà com els Amics de la Torre de Vallferosa i l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) ultimen al·legacions al projecte de reparació d’urgència i millora de la torre medieval de Vallferosa, concretament el que es refereix a les mesures correctores de seguretat de l’immoble.

Segons l’alcalde, Magí Coscollola, s’oposen a instal·lar un parallamps a la torre i prefereixen que la barana de seguretat que s’ha d’instal·lar als merlets sigui de fusta en comptes de metàl·lica, com s’ha projectat. Segons Coscollola, al ser patrimoni catalogat com a Bé Nacional d’Interès Nacional, les modificacions han de ser aprovades per la conselleria de Cultura. El termini per presentar al·legacions finalitza el pròxim dia 16.

La principal actuació és evitar filtracions d’aigua i els problemes estructurals que té la torre de Vallferosa. També es projecta impermeabilitzar la coberta i reconstruir un merlet que es va desplomar durant una tempesta. Es tracta d’un projecte d’emergència amb un pressupost de 68.000 euros que s’haurà d’executar abans del pròxim mes d’agost.

Segons Magí Coscollola, 'en cas de nevades, les filtracions augmentarien i podrien acabar afectant l’estructura i l’interior de la torre'.

La coberta té filtracions després de la intervenció arquitectònica - Vallferosa
La coberta té filtracions després de la intervenció arquitectònica
Autor: Joan Menchon


Font: segre.com   + info (enllaç extern)

Etiquetes: obres torre vallferosa

Ho vols compartir?


diumenge 25 octubre 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator