Cultura dilluns, 27 de Març de 2006 Autor: APACT

25a Caminada Popular


<< Tornar     

Enguany és una ruta pel romànic perquè visitarem cinc esglésies que van ser edificades entre els segles XII i XIII: Santa Maria de l'­Aguda, Sant Salvador de l'Aguda, Sant Miquel de Fontanet, Sant Pere de Figuerola i Santa Maria de Claret.

Vista de Claret
Vista de Claret

Enguany és una ruta pel romànic perquè visitarem cinc esglésies que van ser edificades entre els segles XII i XIII: Santa Maria de l'Aguda, Sant Salvador de l'Aguda, Sant Miquel de Fontanet, Sant Pere de Figuerola i Santa Maria de Claret.
Els inicis de la caminada popular de Torà cal cercar-los cap a l'any 1982, quan els primers integrants de l'APACT, entitat creada tres anys abans, visiten la ja desapareguda caminada de Sagàs, al Berguedà. Entusiasmats per aquella iniciativa, decideixen importar-ho al Llobregós amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i artí­stic de la vall. Prengueren part en aquella primera caminada una setantena de participants. El folletó editat llavors deia: 'desitgem veure'ns un altre any en una nova caminada per les nostres terres'. Amb orgull podem dir que així­ ha estat, i no hem parat de fer-ho durant vint-i-cinc anys.

Per celebrar aquest 25è aniversari reviurem altre cop la primera caminada, la de 1982. L'hem anomenat ruta pel romànic perquè visitarem cinc esglésies que van ser edificades entre els segles XII i XIII, Santa Maria de l'Aguda, Sant Salvador de l'Aguda, Sant Miquel de Fontanet, Sant Pere de Figuerola i Santa Maria de Claret.

L'itinerari, d'uns 15 km de distància, és el següent: inici de la caminada a les 9:30 hores de la plaça de la Font de Torà per pujar cap a l'Aguda i esmorzar a Sant Salvador. Baixarem pel Salt de Llop per arribar a Sant Miquel de Fontanet, on hi haurà un altre avituallament. Continuarem fins al torrent de Figuerola, per pujar fins a la capella i al mas Figuerola. Recuperades les forces, farem cap a Claret per un camí­ molt planer, on dinarem.

La tornada la farem a peu, després de dinar, per la capella de Sant Donat. Si no voleu tornar a peu, un servei de microbús gentilesa d'Autocars Prats Serrat, us portarà a Torà.

La jornada finalitzarà amb el berenar al convent, que acollirà una exposició de fotografies i la projecció d'un reportatge audiovisual d'aquests vint-i-cinc anys de caminades.

Més informació: info@apactora.org

plànol itinerari - Torà
plànol itinerari
Sant Pere de Figuerola - Fontanet
Sant Pere de Figuerola

Adjunts:   mapa-caminada-2006.pdf  + info (enllaç extern)

Etiquetes: caminada popular aguda fontanet claret rutes torà

Ho vols compartir?