Cultura dissabte, 30 de Maig de 2009 Autor: editor

El petit de cal eril


<< Tornar     

En Joan Pons amb el petit de cal eril, un grup guissonenc que irromp a l'escena músical . Hi ha músiques que trascendeixen el seu entorn, la d'aquest autor sembla ser una d'elles.

En el bloc de la seva discogràfica bankrobber els presenten així¬:

"En moltes llengües del món, jugar és sinònim de tocar música. Aquesta equivalència també és bona a Guissona, dalt de l'altiplà de la Segarra, on va néixer i juga amb cançons en Joan Pons, el Petit de Cal Eril.

Amb el seu inconfusible accent de ponent, ens canta cançons senzilles que viatgen a llocs inesperats. Ens parla de coses petites i d'animals de totes les mides. De la vida desenfeinada al poble. De no fer res i fer de tot. De la boira i del sol. Sempre en la millor tradició del folk psicodèlic: So orgànic i càlid, girs experimentals, regust popular, moments naïf, flautes, melòdiques, xilòfons, sorollets inclassificables...

Se'l podria emparentar amb Gorky's Zygotic Mynci i Música Dispersa, amb Flaming Lips o la Incredible String Band. Però tot el que fa té un segell propi, potser per l'optimisme rural, l'olor de xiclet i el siroll de tractors de la Segarra."

I les sargantanes al sol, el seu darrer treball, presenta 12 temes avalats per aquesta definició "Optimisme rural i olor de xiclet, siroll de tractors per sempre més...". :

1. I tantes figues...
2. Els gats 2
3. Mandolines tralarí­
4. I les sargantanes al sol
5. La Caterineta per la Mercè
6. L'amistat del calamar
7. Ton pare
8. Amic dels animals
9. L'elefant
10. Els meus peücs
11. Aeris
12. ...i al sol...

A la web podràs escoltar-ne 5:
- I tantes figues... , amb pinzellades de la Incredible String Band i els valencians de Pep Laguarda & Tapineria.
- Els gats 2, senzilla i fresca
- Mandolines tralari, a l'estil de les balades i........ amb un brutal
- I les sargantanes al sol, la peça que dóna el punt més àlgid ( aquí­ si hi ha el "olor de xiclet i siroll de tractors" ).
- Aeris, amb un punt entre surrealista, per la lletra, i Battiato, a la música.

El grup està format per: joan pons villaró, david paco sanchez, lluí­s rueda pelaez, daniel dí­az rialp, daniel domene gensana_ coros i més coses... clara pons, ramon porta, mariona planas, marina varela, montse villaró, bàrbara pons, joan codina, pol penas i els nens!: sol i david ribó pons, gerd i mel codina pons

Bankrobber és un segell musical independent nascut entre Barcelona i la Bisbal d'Empordà. Va néixer l'any 2002 sota el signe d'una estrella roja.

í‰s la casa de Guillamino, Sanjosex, El Chico Con La Espina En El Costado, Mazoni, Tarannà, Le Petit Ramon, Espaldamaceta, El Petit de Cal Eril...

"Els culpables del segell som (per rigorós ordre alfabètic) en Jordi, en Marçal ,en Ramon i en Xavier.Font: bankrobber.net   + info (enllaç extern)

Etiquetes: músics poprock guissona

Vídeos

Mandolines tralarí­

I tantes figues...

La Caterineta per la Mercè

Ho vols compartir?