Cultura dilluns, 26 de Octubre de 2009 Autor: editor

Pascal Comelade


<< Tornar     

Nascut el 1955 a Montpeller, de petit per casa seva van passar molts músics del costat Sud de la frontera.
Del 1974 al 1978 va viure a Barcelona, a casa de Lluí­s Llach. Hi va conèixer, entre altres, Maria del Mar Bonet, Quico Pi de la Serra i Toti Soler, i va fer amistat amb Ovidi Montllor i Ví­ctor Nubla (músic experimental, membre de Macromassa).
Després d'uns anys a Montpeller va tornar una altra temporada a Barcelona, concretament a Gràcia on va entrar en contacte amb una certa bohèmia, representada principalment pel poeta Enric Casasses, amb qui continua col·laborant, o el dibuixant Max.

í‰s un músic difí­cil de definir. í‰s compositor i multiinstrumentista. Les seves obres són sovint molt curtes, de 2 o 3 minuts, i gairebé sempre instrumentals. D'ell s'ha arribat a dir que és un rocker ultra minimalista o un clàssic post-modern. Fa música d'avantguarda sense oblidar les arrels.

Ha col·laborat amb infinitat de músics. Com a exemple, a nivell català amb Toti Soler i Gerard Jacquet i a nivel internacional amb PJ Harvey (que ha posat veu a la genial Love too soon), Robert Wyatt i Richard Pinhas i Cathy Claret. Fa temps que afirma que farà un disc amb la cantant britànica PJ Harvey. Va col·laborar amb Sisa en la composició de l'àlbum d'aquest Visca la llibertat. A part, un dels seus àlbums, El Cabaret Galàctic, es diu igual que una cançó del cantautor galàctic.

Sol tocar amb la Bel Canto Orquestra, fundada en el 1983 pel Pascal comelade, Cathy claret y Pierre Bastien.

Pascal Comelade és capaç de publicar un parell o tres de discs per any, de manera que és ben difí­cil de seguir la seva discografia. A més, sovint fa edicions diferents a Espanya i França, i edicions especials per a, per exemple, el Japó.Font: Viquipèdia   + info (enllaç extern)

Etiquetes: músics minimalisme rock

Vídeos

Russian Roulette

Casasses i Comelade diuen Rodoreda

Ho vols compartir?