Cultura divendres 11 desembre 2009 Autor: editor

Eduard Canimas


<< Tornar     

"Jo havia de ser astronauta, però m'estimava més cantar i crear universos paral·lels imaginaris.", així¬ es presenta aquest músic gironí­.

Va iniciar-se com a cantant, els anys 80, versionant gent com el Sisa, el Pau Riba, el Lou Reed o el David Bowie per bars de Girona, acompanyat pel seu amic Adrià Puntí­. Al 1991 va crear el grup Zitzània.
L'any 1997 van guanyar el concurs de maquetes de la revista Enderrock. Tot seguit van publicar el seu únic disc, "La peixera dels tòtils".

Al 2001, amb un grup multidisciplinar, va presentar l'espectacle P.V.C (Poesia visual catalí­tica), una performance que englobava cançó, teatre, dansa i circ, a la sala gironina La Planeta. Finalment, al 2003 editava el seu primer disc en solitari "Canimas i rebentes".

Amb aquest disc l'Eduard Canimas es va guanyar la consideració d'altres artistes com Sisa o Pau Riba, que van participar també en la seva gravació, i de la crí­tica especialitzada que el va rebre com una autèntica revelació dintre del grup de cantautors "arrauxats".

Des de llavors ha actuat en diverses sales de Catalunya, de vegades acompanyat per alguns amics seus com Pau Riba, Sisa, Adrià Puntí­ o Pascal Comelade. El segon disc de l'Eduard Canimas és "Noh iha crisi" publicat el 2006.  + info (enllaç extern)

Etiquetes: músics versions

Lectures: 963 Darrera: 28.08.2022

Vídeos

El Circ

Ho vols compartir?