Cultura dimecres 30 desembre 2009 Autor: editor

Costo Rico


<< Tornar     

Banda formada a finals del 1999 en el barri de Sants fruit de l'efervescència de la música que fusiona ritmes caribenys i rumberos en el panorama barceloní­.

Costo Rico
Costo Rico

A l'estiu del 2000 participen en el IV festival intercultural de Móstar (Bòsnia.H), una ciutat en aquell moment encara molt afectada per la guerra dels Balcans, una experiència que va molt més enllà de la música.

A l'estiu del 2001 editen el seu primer EP amb quatre cançons.aquell mateix estiu participen en el €œII Festival Mundial de la Juventud€ a ciutat de Panamà compartint cartell amb Los Rabanes, Jaime Ros, Wilfredo Vargas...
El 2001 va servir també per recórrer sales i festivals a nivell estatal (Madrid, Alacant, Andalusia,València...).

A l'estiu del 2002 toquen a les festes de la Mercè en el festival BAM, i alguns dels seus temes queden inclosos en els recopilatoris €œBarcelona Zona Bastarda€ i €œLa Colifata€.
Després toca tornar-se a tancar a composar per editar amb la discogràfica Ventilador Music el seu primer disc €œEl Patio€, produït per Martí­n Fucks, (excomponent de Macaco), una primera incursió en el world music més experimental.

Aquell hivern es va fer la primera gira europea per Suïssa i Alemanya, una gira que a partir d'aquell moment es repetiria cada any ampliant països per anar conquerint Europa!
Al 2005 CostoRico grava el segon disc, €œCosas Ricas€, al Ventilador amb la producció de Marc Bahamonde, un disc més intimista. A partir d'aquí­ comença a convertir-se en un referent europeu del so de Barcelona.
CostoRico fa una gira per Suècia, participa en el festival Pole-Polé a Bèlgica (Juny del 2005), al festival Solfest d'Anglaterra (Agost del 2006) i al festival Sant Gallen Openair de Suïssa (Juny del 2007). Durant aquests anys la banda no para i realitza mes de 300 conçerts arreu del continent europeu.
Al 2008, després de tant donar tombs, CostoRico aposta per autoproduïr el seu tercer disc conjuntament amb Marc Bahamonde. D'aquesta relació ja més madura en surt un disc més efectiu que reflexa l'experiència de quasi 10 anys de trajectòria, un disc amb més claretat d'idees i energia.

Al Maig del 2008 participa al festival €œOllinKan Festival por las culturas en resistencia€ a Mèxic DF compartint cartell amb Pibo Márquez, Papashanty i Desorden Público... Aquest festival retrova la formació barcelonina amb el càlid i extrovertit públic llatinoamericà. OllinKan aposta per la banda i els convida a presentar per primer cop el festival a Portugal (Agost del 2008).

Actualment s'està treballant per presentar €œColorí­n Colorao€ arreu del món.
Si visiteu la web podreu descarregar-vos algunes cançons  + info (enllaç extern)

Etiquetes: músics mestissatge

Lectures: 620 Darrera: 02.10.2022

Vídeos

Cosas Ricas ( 2006 )

Apaga el ventilador

Ho vols compartir?