Cultura dissabte, 17 de Abril de 2010 Autor: editor

Mishima


<< Tornar     

Grup de música pop creat a Barcelona l'any 1999. Està format per David Carabén, Marc Lloret, Dani Vega, Oscar d'Aniello i Dani Acedo. El seu darrer disc és ORDRE I AVENTURA (SONES, 2010)

Concert al mercat de música de vic, 2009
Concert al mercat de música de vic, 2009

Sense abdicar de la seva vocació d'antiheroi romàntic, David Carabén descobreix el seu vessant més poètic i menys narratiu al que, des de principis d'abril, serà el cinquè àlbum de Mishima: €œOrdre i Aventura€.

Com qui busca un ordre espiritual en l'aventura de viure, Carabén escriu per primera vegada sobre €œmés enllàs€ abans que sobre €œmés ençàs€, i es pregunta, cançó rera cançó, i amb un llenguatge directe i planer, pels seus €œper sempres€.

En el pla musical, Mishima perseveren en la recerca d'una manera única de dir les coses que els ha caracteritzat fins ara: la cançó d'autor feta en banda, el conjunt al servei de la cançó. D'aquí­ aquest sò entre personal i de banda, entre rock, pop i folk. Per a Ordre i aventura s'han tornat a posar sota la tutela de Paco Loco, als estudis que han fet de El Puerto de Santa Marí­a el veritable sancta sanctorum de l'indie ibèric.

Mirant enrera, Mishima no van trigar a marcar el seu territori: pop elegant, paraula precisa i una veu profunda i personal que, al seu debut, €œLipstick Traces€ (2000), va deixar rastre i no nomes de carmí­. No en va, després de la publicació de €œThe Fall Of Public Man€ (2003), Mishima van ser comparats amb The Magnetic Fields, The Divine Comedy i Arab Strap per la premsa especialitzada. Amb el seu tercer llarg, €œTrucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa€ (2005), el grup va fer un veritable salt qualitatiu, gràcies a un disc í­ntegrament en català amb el que van aconseguir trobar el seu ideari estilí­stic i construir un mosaic de petites coses que, dolça i màgicament, prenien sentit.. I fou al magní­fic €œSet tota la vida€ (2007), un dels millors àlbums estatals de la dècada segons la revista €œRockdelux€, quan els petits detalls van deixar pas a grans temes com l'amor, el desig i la bellesa efí­mera A mig camí­ entre l'efervescència pop i la cançó d'autor, Mishima s'encaminaven cap a una maduresa que ara esclata en versos com els d' €œUna part de tu€, en melodies com la de €œTot torna a començar€, en cançons rodones com €œDeixa'm creure€.


A mig camí­ entre el pop i la cançó d'autor, les peces d'aquest últim àlbum són més curtes i directes que les anteriors, i mostren un contingut més cru; tot això, sense abandonar la vocació literària que els ha caracteritzat des del principi, i que probablement explica el perquè del nom del grup, pres de l'escriptor japonès Yukio Mishima. El 2010 publiquen el seu cinquè disc i tercer en català Ordre i Aventura  + info (enllaç extern)

Etiquetes: músics poprock cantautor

Vídeos

Ordre i aventura

Ho vols compartir?