Cultura dijous 24 juny 2010 Autor: editor

Manel


<< Tornar     

Grup de música de Barcelona, les seves cançons mesclen el pop amb música més tradicional cantada en català. Una de les darreres revelacions.

Foto dels Manel

Destaquen pel seu atractiu directe i les seves cançons senzilles però amb lletres treballades, com ara Al Mar!, Ai Dolors o En la que el Bernat se't troba, les quals han obtingut molt ressò, així­ com les seves versions de Common people (Gent normal) de Pulp, No t'enyoro d'els Pets o La Tortura (El Broquil) de Shakira.

Es van donar a conèixer al concurs de maquetes Sona 9 del 2007,[1] on van quedar finalistes i van guanyar el Premi Joventut; el premi obtingut pel segon lloc el van invertir en l'enregistrament del seu primer àlbum.

El 2008 va sortir a la venta el seu primer, i de moment únic, disc anomenat Els millors professors europeus, tí­tol que fa referència a un vers de la cançó Pla quinquennal. L'àlbum, enregistrat als Estudis Nòmada 57 entre juny i octubre de 2007, i publicat per Discmedi, va rebre una bona crí­tica. La revista Enderrock li va donar el premi al millor disc pop-rock de l'any. La revista Rockdelux el va classificar com el tercer millor disc espanyol de l'any i Mondosonoro el va ubicar al setè lloc de la mateixa categoria. Fou considerat un dels grups en català revelació del 2008.

La formació actual la integren: Guillem Gisbert (veu, guitarra i ukelele), Martí­ Maymó (baix i clarinet), Roger Padilla (guitarra, banjo i ukelele) i Arnau Vallvé (bateria)

els Manel en concert al Palau de la Música Catalana -
els Manel en concert al Palau de la Música Catalana


Etiquetes: músics poprock

Vídeos

Al Mar

En la que el Bernat se't troba

La Gent Normal

En la que el Bernat se't troba

Ho vols compartir?


dilluns 1 juny 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator