Economia diumenge, 1 de Maig de 2011 Autor: editor

Es restableix el servei ferroviari Calaf - Manresa


<< Tornar     

A partir de demà dilluns, 2 de maig, es restableix el servei ferroviari habitual de la lí­nia R12 (Barcelona - Lleida per Manresa), una vegada que el Ministeri de Foment i Adif han finalitzat les obres de millora de la infraestructura en el tram Calaf-Manresa.

Estació de Calaf
Estació de Calaf Foto: Jesús Cano Sánchez

Els treballs, executats pel Ministeri de Foment i Adif, han consistit en la modernització de la via i la construcció de dos passos inferiors, així­ com en la millora dels sistemes de drenatge i tractament de les estructures dels túnels, i alhora s'han reurbanitzat les estacions de Calaf i Manresa. També s'han millorat els sistemes d'electrificació, les instal·lacions de seguretat i les comunicacions en el tram Manresa-Calaf Anoia), que és de 35 quilòmetres de longitud.

El restabliment del servei es fa amb un retard considerable, inicialment havien d'haver finalitzat el 15 de novembre de 2009, sobretot a causa d'entrebancs diversos com el robatori del cable de la nova catenària. La reobertura permetrà acabar amb els transbord amb autocar que fins ara havien de fer els usuaris de la lí­nia entre aquestes dues poblacions afectades per les obres.

Obres del tram Calaf-Manresa - Calaf
Obres del tram Calaf-Manresa


Font: ACN Etiquetes: economia transports lí­nia ferroviaria calaf manresa

Ho vols compartir?