Economia dimecres, 28 de Setembre de 2011 Autor: editor

La Diputació de Lleida finançarà amb 2 milions d'euros la despesa dels ajuntaments


<< Tornar     

Joan Reñé anuncia també la possibilitat de crear una central de compres i aposta per mancomunar serveis

Joan Reí±é, president de la Diputació de Lleida
Joan Reí±é, president de la Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que s'està estudiant la possibilitat, de cara al pressupost del 2012, d'establir una lí­nia de finançament transversal destinat a tots els municipis de la demarcació perquè els ajuntaments puguin fer front a la despesa ordinària. Aquests diners, que es calcula que ascendirien a uns dos milions d'euros, anirien destinats principalment a educació i sanitat i s'estalviarien fent una millor gestió dels serveis externs que contracta la Diputació.

Reñé, que s'ha reunit aquest dimecres amb els alcaldes de les capitals de comarca de Lleida, també ha anunciat la possibilitat de crear una central de compres i ha apostat per mancomunar serveis. El president ha explicat que la Diputació podria centralitzar les demandes de compra dels ajuntaments, per exemple, de mobiliari urbà per buscar ofertes a l'engròs en diverses empreses.

Tots els alcaldes han coincidit també en donar suport al comerç local, facilitar la creació d'empreses i potenciar el turisme a les Terres de Lleida a través de la marca 'Ara Lleida'. 'El territori té singularitats que el fan especial i atractiu i no ens hem de quedar en aprofitar l'aeroport per potenciar només el turisme d'hivern', ha explicat Reñé.

Tot i la situació econòmica que 'fa difí­cil abordar inversions en infraestructures', arran de les demandes dels alcaldes, Reñé s'ha compromès també a treballar per millorar les comunicacions a les comarques de muntanya així­ com la lí­nia de ferrocarril Lleida-Barcelona que passa per Manresa i que encara avui és, ha dit, 'tercermundista'.Font: ACN Etiquetes: ajuntaments finançament diputació lleida

Ho vols compartir?