Economia dimecres, 14 de Desembre de 2011 Autor: editor

Leoni anuncia el tancament de la planta de Torà


<< Tornar     

El tancament previst per a l'estiu vinent suposarà l'acomiadament dels 13 treballadors. L'ajuntament vol negociar l'ocupació dels locals

Empresa Leoni
Empresa Leoni Foto: Google street

Leoni va anunciar aquest dilluns el tancament de la planta de Torà el 2012 a causa de la crisi, fet que suposa l'acomiadament de les 13 persones que hi treballen. Els treballadors van manifestar ahir una certa resignació per la marxa de la multinacional: 'Si no hi ha vendes, no podem agafar les maletes per fer de comercials', manifestava un dels treballadors. Un altre empleat va manifestar: 'Igual que el 2009, quan es va reduir la plantilla a la meitat, es tracta d'un cas de deslocalització, ja que la nostra producció no s'ha vist reduïda'.

L'ajuntament de Torà té previst negociar amb Leoni la possibilitat d'ocupar aquestes naus, més de 3.000 metres quadrats, situades al centre de la població. Segons l'alcaldessa, Mercè Valls, suposa una pèrdua molt important, ja que és una empresa amb una dilatada trajectòria a la població, des del 1969, i es tracta d'operaris establerts a Torà des de fa molts anys als quals cal 'trobar alternatives de feina'.

42 anys a Torà


La factoria dedicada, inicialment, al cablejat domèstic i d'automoció es va establir a Torà el 1969 amb el nom de Recutex. Posteriorment, als anys setanta, va ser absorbida per l'empresa catalana Furas, moment en què la factoria va arribar a una plantilla d'una seixantena de treballadors. El 2007 va ser absorbida per la multinacional alemanya Leoni, proveïdor lí­der de sistemes de cablejat per al sector automobilí­stic i altres indústries, que va assegurar el finançament de l'empresa i en va evitar la insolvència. Posteriorment, va llançar un programa exhaustiu de reestructuració perquè la firma pogués continuar funcionant de manera rendible.

Ara l'empresa afirma que 'desgraciadament, aquest procés de reestructuració no ha tingut l'efecte desitjat, cosa que ha portat als passos que ara s'han de fer'. Assegura també que els efectes de la crisi econòmica mundial sobre aquest sector de la indústria continuen sent importants i les repercussions sobre el mercat de cables han sigut especialment perjudicials, amb el resultat que la demanda d'aquests productes ha caigut en picat.Etiquetes: acomiadaments leoni furas indústria torà

Ho vols compartir?