Economia dijous, 8 de Març de 2012 Autor: editor

Sis empreses volen explotar l'embassament de Rialb aquest estiu amb esports nàutics


<< Tornar     

Esquí nàutic, kitesurf, piragüisme, windsurf o vols en ultralleuger són algunes de les propostes d'empresaris del sector turístic de la zona.

Embassament de Rialb
Embassament de Rialb

El consorci d'entitats públiques Segre-Rialb ha rebut de moment sis propostes d'empreses interessades a explotar l'embassament de Rialb per portar-hi a terme activitats bàsicament nàutiques i lúdiques en general aquest mateix estiu. Esquí nàutic, kitesurf, piragüisme, windsurf o vols en ultralleuger són algunes de les propostes d'empresaris del sector turístic de la zona. L'objectiu d'empreses i d'institucions és crear una xarxa de serveis turístics al voltant del pantà, estrenat el 1999, tot i que només va estar plenament operatiu deu anys després, el 2009, després d'anys de posada en càrrega dificultada i interrompuda per temps de sequera.

Els empresaris, entre els quals hi ha tres clubs nàutics, aposten per una oferta variada que pugui atreure diferents públics, tot i tenint en compte que el desenvolupament de les activitats dependrà de la normativa de navegació de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, titular del pantà. Un dels projectes presentats és del de l'empresa Team Emotions de Peramola, que regenta Antoni Mas i que preveu portar a terme al pantà activitats en catamarà de vela, ultralleugers, esquí nàutic i kitesurf, entre d'altres. En el cas del catamarà, Mas va assegurar que la normativa per a Rialb limita la longitud dels pals a cinc metres d'alçada, de manera que demanaran una excepció per a aquest tipus d'embarcacions sense motor, dotades amb un pal de 6,09 metres. Pel que fa als ultralleugers, va assenyalar que és la proposta de més envergadura perquè per aterrar a l'aigua és necessària una altra autorització. Una altra de les empreses, el Club Nàutic de la Vall d'Aubenç, d'Oliana, preveu dirigir una part de les activitats a grups d'escolars, tot i que també als socis del club, va assenyalar el seu responsable, Jordi Orrit. Va incidir en les bones condicions de l'embassament de Rialb per a qualsevol activitat nàutica, tot i que va destacar que necessitaran facilitar els tràmits burocràtics per posar-les en marxa. Per a l'any que ve, l'entitat té previst iniciar cursos de vela al pantà. Els empresaris també coincideixen en la necessitat d'impulsar la construcció dels embarcadors de l'embassament, ja previstos per la Confederació dins de les obres de compensació als municipis de la zona per la construcció de la presa.

També destaquen la idoneïtat de l'espai per a aquest tipus d'activitats per la làmina estable d'aigua, el vent constant i l'amplitud de l'embassament. Per la seua part, el consorci impulsarà la construcció dels accessos, en paral·lel a la redacció d'un pla especial d'usos i serveis de pantà, que pot tardar dos anys a estar enllestit.

La practica del kitsurf, un dels esports proposats -
La practica del kitsurf, un dels esports proposats
El piraguïsme és una activitat que es pot realitzar al pantà -
El piraguïsme és una activitat que es pot realitzar al pantà


Etiquetes: empreses lleure rialp

Ho vols compartir?