Economia dijous, 8 de Març de 2012 Autor: editor

Torà i Pujalt entre els projectes seleccionats del programa Viure al Poble Més


<< Tornar     

El Departament de Governació i el fons europeu Feder inverteixen 9,1 milions d'euros per a la reactivació econòmica de dinou municipis menors de 3.000 habitants

Vista aèria de Pujalt
Vista aèria de Pujalt Foto: Pere el baron colorao

El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha signat els convenis per impulsar els dinou projectes seleccionats del programa Viure al Poble Més.

Torà, Segarra, rebrà 474.116 euros d’una inversió global de 729.410 euros per al projecte “Viure al Poble Més de Torà”, que contempla un seguit d’intervencions sota un visió àmplia que ajuda al desenvolupament i millora dels espais urbans, així com a la promoció turística de la zona. El projecte de restauració de tot l'entorn de la Torre de Vallferosa contempla reconstruir entre el 2014 i el 2015 l'antiga església de Sant Pere i, fins i tot, alguna de les cases històriques del poble. La idea és que aquest entorn es converteixi en un centre d'interpretació de l'edat mitjana.

El municipi de Pujalt, Anoia, rebrà 429.000 euros d’una inversió global de 660.000 euros per al projecte “Pujalt, memorial de l’exercit popular. Projecte de dinamització”. L’objectiu del projecte és millorar i potenciar els serveis turístics del municipi, per dinamitzar el turisme dins el municipi entorn el Memorial Democràtic, i fer possible l’aparició de noves iniciatives econòmiques i evitar el despoblament de la zona. Les actuacions que es preveuen són la creació del Centre d’Interpretació Turístiques del Memorial i la millora urbana dels carrers i voltes del nucli antic.

Els dinous municipis beneficiaris del programa són: Albatàrrec (Segrià), Arnes (Terra Alta), Bolvir (Cerdanya), Cellera de Ter (Selva), Esponellà (Pla de l'Estany), Figuerola del Camp (Alt Camp), Ginestar (Ribera d'Ebre), Oliana (Alt Urgell), Perafita (Osona), Peralada (Alt Empordà), Puiggròs (Garrigues), Pujalt (Anoia), Ribes de Freser (Ripollès), Solivella (Conca de Barberà), Torà (Segarra), Vallcebre (Berguedà), Vilanova d'Escornalbou (Baix Camp), Vilobí del Penedès (Alt Penedès) i Vinebre (Ribera d'Ebre).

Aquesta convocatòria d'ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d'euros, dels quals 7 provenen dels fons Feder de la Unió Europa i els 2,1 restants, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total, els aporta Governació.

Viure al Poble Més és un programa orientat a subvencionar grans projectes dels ens locals menors de 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població, com ara projectes orientats a la regeneració urbana i rural, a la millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació del patrimoni cultural.

vista de Torà des de l'aguda - Torà
vista de Torà des de l'aguda
Foto: ramon sunyer


Etiquetes: feder viure al poble torà pujalt

Ho vols compartir?