Economia dijous, 28 de Juny de 2012 Autor: editor

Rialb podria estrenar-se aquest estiu com a embassament lúdic


<< Tornar     

Un total de set particulars, dos clubs esportius i dues empreses particulars han solicitat permisos de navegació a la CHE

Piraguïsme
Piraguïsme

Rialb podria estrenar-se aquest estiu com a embassament lúdic amb un centenar d'embarcacions, entre barques a motor i, sobretot, canoes i caiacs. Un total de set particulars, dos clubs esportius (Nàutic Mig Segre i La Vall d'Aubenç), dos empreses particulars i els Agents Rurals de la Generalitat han tramitat una autorització davant de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre per botar fins a 101 embarcacions i ja disposen de permís.

En el cas dels particulars, n'hi ha prou amb una declaració responsable de navegació, que inclou el compromís de preservar la qualitat de l'aigua i seguir els protocols de desinfecció per la plaga del musclo zebrat a l'estació instal·lada a Ponts. En el cas de les empreses, a més d'aquestes declaracions, han de complir altres requisits com una memòria descriptiva de les activitats.

El Consorci Segre-Rialb va rebre fins a la primavera passada sis projectes d'empreses interessades a explotar el vessant lúdic del pantà. Proposen activitats nàutiques i de vol que, segons el consorci, suposaran un revulsiu per a l'economia dels municipis veïns de la zona inundada. Fins ara, dos d'aquestes empreses compten autorització. Es tracta de Segre Mitjà i Agropecuària Pomanyons, dedicades al lloguer de canoes i caiacs i llanxes ràpides de vuit cavalls.

De moment, l'única infraestructura que s'ha construït al pantà per al desenvolupament d'aquestes activitats és la que hi van instal·lar els veïns de Tiurana al maig, un embarcador muntat per peces i ampliable segons les necessitats i que, com indiquen els alcaldes, ja ha començat a utilitzar algun particular. La instal·lació va costar 6.000 euros, que va costejar l'ajuntament de Tiurana per no esperar que la Confederació tingui pressupost per construir els tres molls assignats a la localitat com una de les compensacions per la construcció del pantà. L'embassament de Rialb es va estrenar el 1999, però no va estar totalment operatiu fins al 2009, quan es va completar el protocol d'ompliment, també per a la navegació.

Segons la CHE, les embarcacions a rem no tenen restriccions a Rialb, però sí les de vela i de motor.

practica del kitsurf -
practica del kitsurf


Etiquetes: embassament rialp esports aquàtics turisme tiurana

Ho vols compartir?