Economia dilluns, 2 de Juliol de 2012 Autor: editor

Col·loquen la primera pedra a la Granja Escola Terapèutica l'Auró, a Torà


<< Tornar     

Es tracta d'un projecte pioner a Catalunya d'educació especial en l'oci, dedicada a horticultura i zooteràpia.

Cuina, menjador i sala polivalent
Cuina, menjador i sala polivalent


La Granja Escola i Escola de Natura l'Auró és una empresa social, de menys de tres anys de creació, que neix amb la iniciativa de crear un espai pioner a Catalunya d'educació en l'oci a Torà (Segarra) per a escoles d'educació especial, dedicada a horticultura i zooteràpia, amb capacitat per acollir més de 500 persones amb discapacitat per any. A la seva web informen de la intenció d'obrir el desembre d'enguany.

L'Auró és un projecte pioner a Catalunya que uneix tot el potencial de l'horticultura terapèutica molt important a Europa amb unes teràpies molt innovadores i juntament amb la zooterapia, per crear un model de campaments especialitzats, centrats en l'educació especial i oberts a tots els públics. La proposta es basa en 'potenciar l’autonomia de l’usuari a tots els nivells en el contacte directe amb la natura' i les instal·lacions permeten  accedir a tots els espais  autònomament per poder  gaudir del medi natural  totalment adaptat,  amb  rutes dins el bosc totalment habilitades.

L’Auró està situat a la part nord del municipi, a la zona de Vallferosa, i compta amb una superficie total construïda de 578 metres quadrats. Totes les instal·lacions estan construïdes en fusta i té una capacitat per a 66 persones. L’entorn és un bosc d’alzina i roure autòcton, dins un territori propi de 6 hectàrees i amb un manteniment professional constant i regular, que garanteix un espai natural de risc controlat, en uns paratges naturals privilegiats.

És tracta d'una iniciativa social sense ànim de lucre on tots els seus beneficis es reinverteixen en la activitat recollida en els estatuts de l’entitat. Com a empresa, s'inclou dins de l'economia social ja que potencia el treball en equip, la unió de professionals de diferents àmbits i es mostra a favor de les energies renovables per dissenyar una arquitectura biosostenible. A més recupera espècies animals i vegetals autòctones en perill d'extinció. El projecte compta amb el suport del programa d'emprenedoria de l'Obra Social de 'La Caixa' que dona suport a emprenedors i empreses socials que vulguin aconseguir un impacte social i persones que creen un negoci solidari.

L'acte de col·locació de la primera pedra, que ha tingut lloc aquest dissabte passat, ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Torà, Mercè Valls, l'alcalde de Llobera, Josep Colell, l'arquitecte del projecte, Jaume Espinal, i el sots director general de la Fundació "la Caixa", Albert Sòria.


Membres de l'equip l'Auró - Torà
Membres de l'equip l'Auró
Plaça dels horts - Torà
Plaça dels horts


Etiquetes: granja escola escola de natura auró educació especial

Ho vols compartir?