Economia divendres, 6 de Setembre de 2013 Autor: editor

Aromàtics del mediterrani, neix una nova empresa a Torà


<< Tornar     

Produïrà olis aromatitzats, d’una forma 'totalment natural i ecològica', a la masia de Cal Porta

Aromàtics del mediterrani
Aromàtics del mediterrani Foto: ARM

Aromàtics del Mediterrani,ARM, és una iniciativa que sorgeix de la mà de tres joves manresans, un enginyer, un mestre i un somelier, que volen produïr olis aromatitzats d’una forma totalment natural i ecològica, a partir de productes típicament mediterranis.

Aposten per una producció en la que tots els processos relacionats tant amb la producció de l’oli com la seva posterior maceració siguin completament 'naturals i ecològics', un aspecte que consideren molt important perquè 'volem aportar al mercat un producte natural i de qualitat, gràcies a la selecció dels millors productes de la terra i d’un lent procés de maceració'. Un procediment que consideren que no sempre es té en compte en l’elaboració dels olis aromàtics, ja que 'sovint se li afegeixen components químics per a potenciar el seu sabor d’una forma ràpida'.

'Es tracta d’un producte completament artesanal', afegeixen, un aspecte que consideren que 'els pot aportar un valor afegit', tot comparant-lo amb productes semblants, per tal d'obtenir 'un oli capaç d’enriquir i, fins i tot, canviar completament el sabor de qualsevol tipus de plat de la forma més natural i sana possible'.

El lloc escollit és la masia familiar de cal Porta, a Torà, perquè consideren que 'el seu clima continental, amb influències mediterrànies, és idoni pel conrreu d'oliveres i d'herbes aromàtiques'.

Cinc varietats d'olis


Aromàtics del Mediterràni es centrarà en la producció d’oli d’oliva verge extra aromàtic, macerat amb les herbes més representatives de la dieta meditarrània i conreades a la propia masia familiar. Han previst comercialitzar quatre tipus:


El toc mediterrani, una sel·lecció de les millors herbes aromàtiques típiques del mediterrani. Un oli pensat especialment per acompanyar carns, pasta i verdures a la brasa.

L’infern, un oli picant, aromatitzat amb bitxo i una selecció de cinc pebres. Combina a la perfecció amb verdures i pasta fresca.

El fresc, una combinació excel·lent del cítric de la llimona amb l’aroma i la frescor de la menta. El fresc és un oli expressament indicat per acompanyar plats de peix o marisc.

L’italià, especial per pizza. Macerat amb la sel·lecció dels millors bitxos, romaní i un toc de pebre.

Un projecte finançat amb crowdfounding


'Necessitem la vostra col·laboració per a dur a terme aquest projecte tan engrescador', partint d'aquesta premisa, han considerat que per 'tirar-lo endavant' calia buscar el finançament mitjançant aportacions individuals de mecenatge, el que es coneix com crowdfounding, i ho han fet mitjançant la plataforma Verkami. L'objectiu és bastir les instal·lacions necessàries, dipòsits d’acer inoxidable i condicionament del local i també per adquirir la matèria primera i material.

La quantitat requerida és de 3.500 € i ja en porten recollits 3.100. Un cop assolit el finançament necessari per dur a terme el projecte, el calendari d'entrega de les recompenses als mecenes serà d'entre 2 i 3 mesos. Si voleu col·laborar-hi.

El crowdfounding ja sembla un procediment forma usual a la Segarra, darrerament també han emprat aquest sistema els tarrogencs de la Garbiana Pagesa per comprar un molí de farines de pedra natural, 10.500 €, i la Casa Dalmases de Cervera per a l'elaboració de la primera cervesa social i col·laborativa de La Segarra, 4.500 €.

Aromàtics del mediterrani - Torà
Aromàtics del mediterrani
Foto: ARM
La masia de cal Porta - Torà
La masia de cal Porta
Foto: ARM


Etiquetes: olis aromàtics aromàtics del mediterrani arm torà

Ho vols compartir?