Economia divendres 11 octubre 2013 Autor: editor

Endesa substitueix un tram de 12 km de línia de baixa tensió a Torà


<< Tornar     

Amb l'objectiu d'integrar la xarxa elèctrica a l'entorn natural i de millorar la qualitat del subministrament als clients

Línies elèctriques al pas per l'Aguda
Línies elèctriques al pas per l'Aguda Autor: Ramon Sunyer

Endesa ha invertit 48.000 euros en la substitució d'un tram de línia de baixa tensió al seu pas per la zona boscosa de Torà (Lleida) amb l'objectiu d'integrar la xarxa elèctrica a l'entorn natural i de millorar la qualitat del subministrament als clients.

L'elèctrica ha explicat, en un comunicat, que els treballs han consistit en la renovació de la xarxa convencional per un nou sistema de cable en forma de trena, fet que permet reduir la mida i l'amplitud física de la línia.

Per a això, s'han retirat més de 12 quilòmetres de cablejat i s'han instal·lat gairebé tres quilòmetres d'un nou, fet que dota al municipi d'una xarxa més "robusta i resistent" als fenòmens meteorològics adversos.

Aquesta millora es produeix perquè les tres fases del cablejat es mantenen unides però aïllades, de manera que s'eviten els contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres agressions externes.

A més, també s'han reforçat els encreuaments i finals de línia amb nous suports de formigó i fusta, fet que permet incrementar la seguretat de la infraestructura.

Cal recordar que l'any passat Endesa ja va realitzar diferents actuacions a la xarxa de baixa tensió a les zones boscoses de la Segarra i també dins el terme municipalEtiquetes: xarxa elèctrica endesa torà

Lectures: 127 Darrera: 14.05.2021

Ho vols compartir?


dimecres 22 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Traductor / Translator