Economia dimecres, 15 de Gener de 2014 Autor: somsegarra

La marca Productes de la Segarra ja és oficial


<< Tornar     

El Consell ha obert el termini per fer la sol·licitud d’autorització d’ús del distintiu a les empreses de producció agroalimentària

Distintiu de la marca Productes de la Segarra
Distintiu de la marca Productes de la Segarra Foto: CC Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra ja disposa de la resolució i el títol de propietat de la marca i la seva imatge, emès per l’Oficina espanyola de marques i patents. A partir d’aquest mes de gener les petites empreses de la Segarra, dedicades a la producció agroalimentària, que vulguin promocionar-se arreu sota el distintiu “Productes de la Segarra” ja ho poden fer oficial.

El Consell ha obert, a partir d’avui mateix, el termini per poder fer la sol·licitud d’autorització d’ús del distintiu. Això implica que, una vegada establert el procediment, les petites empreses agroalimentàries de la comarca ja poden sol·licitar l’autorització per fer-ne ús en els suports que desitgi: etiquetatge, embalatge, adhesius, materials de difusió, etc., sempre d’acord amb el Reglament d’ús i les normes de procediment. Per a la gestió de la marca, el Consell Comarcal ha impulsat la creació d’una comissió formada per representants de l’ens comarcal i tres empreses agroalimentàries, que vetllaran pel bon funcionament i prendran les decisions de manera consensuada. La participació de les empreses serà rotativa.

Aquesta ha estat la darrera acció que el Consell Comarcal ha impulsat, en el context del projecte de suport i promoció de la producció local. L’objectiu d’aquest distintiu, serveix per donar personalitat i reconèixer els productes agroalimentaris de la comarca de la Segarra. El distintiu de la marca permetrà identificar els productes de la Segarra davant el consumidor, posar-lo en valor i associar-lo a les seves garanties d’origen. En aquest mateix context, el Consell Comarcal està estudiant les mesures de promoció que acompanyaran a aquest procés.

Tota la documentació al respecte, com el reglament d’ús i el model de sol·licitud es podrà consultar i descarregar a la web del Consell Comarcal, a l’apartat Productes de la Segarra.

El Consell Comarcal de la Segarra va començar aquest projecte l’any 2011 amb la col·laboració de la Diputació de Lleida (Patronat de Promoció Econòmica) i del Departament d’Empresa i Ocupació (Servei d’Ocupació de Catalunya).



Font: CC Segarra Etiquetes: marca agroalimentària productes de la segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?