Economia dimarts, 10 de Juny de 2014 Autor: somsegarra

758.000 euros d’ajut Leader per a 19 projectes empresarials de la Segarra, Solsonès i Anoia


<< Tornar     

El Consorci per la Desenvolupament de la Catalunya Central ha aprovat les propostes de subvenció corresponents a 19 projectes empresarials dels 59 presentats en la convocatòria 2013, dins el programa LEADER 2007-2013

10  projectes corresponen a la creació i desenvolupament de microempreses
10 projectes corresponen a la creació i desenvolupament de microempreses Foto: sikarra nostra

En la sessió de la Junta executiva del Consorci per la Desenvolupament de la Catalunya Central, celebrada el dia 3 de juny a la seu de l’Ajuntament de Riner (Solsonès) s’han aprovat les propostes de subvenció corresponents a 19 projectes empresarials dels 59 presentats en la convocatòria 2013, dins el programa LEADER 2007-2013.

La inversió privada generada per aquests projectes aprovats és troba al voltant d’uns 2.800.000 euros, i el Consorci ha proposat a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural la resolució de subvencions per import 758.485,93 euros, ajuts que van finançats al 45% per la Generalitat de Catalunya i el 55% pel fons europeu FEADER.

Pel que fa als expedients aprovats, i referits a l’àmbit territorial del Consorci, són diversos i corresponen a 2 mesures que es gestionen, concretament, 10 expedients de la mesura de creació i desenvolupament de microempreses i 9 expedients de la mesura de foment d’activitats turístiques. Pel que fa a les comarques 8 expedients pertanyen a la Segarra, 9 al Solsonès i 2 a l’Anoia.

Pel que fa a la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, s’han aprovat expedients de creació d’establiments de serveis a la població com un centre d’ensenyament esportiu, una productora audiovisual, serveis de salut, de música entre d’altres.

Pel que fa a la mesura de foment de les activitats turístiques, s’han aprovat expedients de creació de restaurants i establiments de turisme rural, l’ampliació d’un hotel, la creació d’un centre d’exhibició d’aus rapinyaries i la millora d’instal·lacions existents d’un alberg, entre d’altres.

És previst que durant l’estiu es publiqui una segona convocatòria d’ajuts corresponent a l’anualitat 2013, per completar la dotació pressupostària total del Consorci.Etiquetes: subvencions programa leader catalunya central
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?