Economia dimecres, 16 de Març de 2016 Autor: editor

La Fundació Casa Dalmases elaborarà la xocolata artesana ‘La Vall d’Or’


<< Tornar     

La mestra xocolatera de Cellers, Antonieta Zaccarelli, impulsora de la marca ha fet donació de tot el seu mestratge i la maquinària a la fundació cerverina

La Fundació Casa Dalmases elaborarà la xocolata artesana ‘La Vall d’Or’
La Fundació Casa Dalmases elaborarà la xocolata artesana ‘La Vall d’Or’ Foto: Casa Dalmases

La Fundació Casa Dalmases de Cervera, que treballa amb persones discapacitades i risc d'exclusió social, està impulsant un projecte de fabricació i comercialització de la xocolata artesana ‘La Vall d'Or’.

La responsable de la Fundació Casa Dalmases, Belén Jurschik, explica que els va sortir l'oportunitat de tirar endavant un obrador de xocolata artesana arrel del fet que la mestra xocolatera Maria Antonieta Zaccarelli, instal·lada des de fa 25 anys al nucli de Cellers, a Torà, els va comunicar que deixava la producció de ‘La Vall d'Or’, per jubilació i sense relleu generacional, i els feia donació de tot el seu mestratge i la maquinària.

Va ser d'aquesta manera com la Natàlia Muñoz, enginyera de professió, ha après els coneixements de l'Antonieta a l'hora d'elaborar la xocolata. Segons Jurschik, aquesta xocolata té caràcter natiu, és a dir que està sense refinar per conservar així totes les propietats del cacau i que preveuen comprar directament a països llatinoamericans a través del comerç just, de manera que així s'estarà materialitzant un doble projecte social.

Finançament amb micromecenatge


Una part important del projecte es vol finançar a través del micromecenatge i per això hi ha en marxa un 'Verkami' on, a 24 dies d'esgotar el termini màxim per aconseguir els 5.000 euros que es demanen, ja se superà la xifra dels 4.000.

A través d'aquesta plataforma des de Casa Dalmases no només volen aconseguir els diners per fer obres i instal·lar la maquinària que els han cedit, sinó que també pretenen fer difusió del projecte, que la gent el conegui i vinguin a tastar la xocolata artesana.

Una xocolata diferent i que enganxa


La responsable d'elaborar la xocolata, la Natàlia Muñoz, remarca que el fet que la xocolata no estigui refinada ni porti emulgents fa que tingui una 'textura diferent i unes propietats naturals del cacau'. Per fer-la es parteix de la pasta de cacau, el sucre morè i la mantega de cacau.

La xocolata 'La Vall d'Or' s'ha comercialitzat principalment a través de forns de pa i botigues dietètiques i especialitzades. Segons Muñoz el seu sabor és adequat per a 'paladars fins i exigents' amb la xocolata que defuig de les línies més comercials. Assegura que qui la prova no podrà deixar de fer-ho pel seu gust 'diferent i autèntic'.

Amb el projecte que ara comença, Casa Dalmases espera que d'aquí un any pugui estar produint una mitjana de 25 quilos de xocolata a la setmana de les diferents varietats de xocolata. Amb taronja, gingebre, pebre, sal i per fondre a la tassa.Etiquetes: casa dalmases vall d'or xocolata cellers

Ho vols compartir?