Economia dimecres, 15 de Setembre de 2021 Autor: somsegarra

Es presenta el 'Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra'


<< Tornar     

Un pla de xoc que se centra a pal·liar els efectes de la crisi econòmica derivada de la Covid-19

Es presenta el 'Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra'
Es presenta el 'Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra' Foto: cc segarra

El dimarts 14 de setembre es va presentar el Pla de Reactivació Socioeconòmica Covid-19 a la sala Francesc Buireu del Casal Cívic de Cervera en un acte destinat a totes les persones que van participar a les taules sectorials per a l’elaboració del Pla.

Aquest Pla s’ha elaborat des de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra, juntament amb la consultora externa que es va contractar des d’un inici, Actíva Prospect i amb la participació de diferents agents públics i privats de la comarca. Durant l’acte es donarà a conèixer quin va ser el procés d’elaboració del Pla, els principals objectius, els principals reptes identificats, les accions prioritzades que en van sortir després de realitzar totes les taules sectorials amb els diferents sectors de la comarca i en quin punt es troba actualment.

El projecte 'Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra' es dissenya i es finança per part del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) com un pla de xoc que se centra a pal·liar els efectes de la crisi sanitària derivada de la Covid-19. Aquest Pla de Reactivació s'ha focalitzat en dues línies estratègiques: per una banda, la promoció i dinamització de l'entorn empresarial i, per l'altra, la millora de la situació d'ocupabilitat i formació de la ciutadania.

Per a dur a terme l’elaboració del Pla, es van celebrar sis taules sectorials, que van comptar amb la participació de diferents agents del territori, tant del sector privat com de l’administració pública. D’aquestes taules se’n van derivar 47 accions i posteriorment, les mateixes persones participants, en van prioritzar 24 a realitzar a mig termini. En una segona priorització, duta a terme pels diferents ajuntaments de la comarca, càrrecs polítics i persones tècniques del Consell, el resultat va ser que es duran a terme un total de 7 accions a curt termini.

Paral·lelament, també s’està treballant de manera conjunta amb la resta de tècnics i tècniques dels Plans de Reactivació de la resta de comarques de Ponent, en altres accions dirigides a la transformació digital de les empreses i l’eficiència energètica dels equipaments municipals.

La presentació va anar a càrrec de la Sílvia Conde, cap de Servei de Desenvolupament Econòmic Local del SOC, i de les tècniques del Pla de Reactivació, Montserrat Ribalta i Mònica Serret; i va comptar amb la benvinguda del president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch i la cloenda del conseller de l’àrea de Promoció Econòmica, Josep Esquerra.

Es presenta el 'Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra' - Cervera
Es presenta el 'Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra'
Foto: cc segarra


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: pla reactivació socioeconòmica segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?