Economia dissabte, 8 de Maig de 2010 Autor: editor

Cervera fa el primer pas per a la construcció del gran escorxador català


<< Tornar     

L'ajuntament de Cervera sol·licitarà el pròxim mes de juny a la Generalitat la tramitació del pla director per a la construcció de la gran Illa Càrnia de Catalunya.

Polí­gon industrial de Cervera
Polí­gon industrial de Cervera

El projecte és impulsat per la Generalitat i compta amb el suport de diversos operadors del sector ramader. Es planteja finalment (com s'havia apuntat) en una gran superfí­cie de 40 hectàrees dedicada a escorxador i a transformació entre els municipis de Cervera i Granyanella. Serà concretament a la zona contigua al polí­gon de Cervera en direcció a Tàrrega. El pla director el redactarà Urbanisme i l'avantprojecte preveu tres fases en la seua execució. En una primera es construirien l'escorxador i els seus serveis, en una segona s'hi instal·larien les empreses auxiliars i, finalment, es donaria entrada a espais per a les empreses del sector.

La iniciativa, que solucionarà la carència d'instal·lacions de sacrifici en una zona productora com és Lleida, suposarà una inversió de 200 milions d'euros i té un termini d'execució d'entre 2 i 4 anys. La iniciativa va néixer el 2007 arran de la crisi de L'Agudana i permetrà la creació d'uns 700 llocs de treball al final quan funcioni a ple rendiment, encara que al principi serien 350.

Segons l'alcalde de Cervera, Joan Valldaura, l'enclavament estratègic a peu de l'autovia garanteix la viabilitat d'aquest projecte, que planteja un volum de matança al voltant dels 15.000 caps de bestiar diaris i que donarà cobertura a tota la producció de Lleida, que està situada entorn dels sis milions de canals a l'any, gairebé la meitat de la producció de Catalunya. La necessitat d'aquesta infraestructura a Lleida l'argumenta la Generalitat pel fet que només una tercera part de la seua producció d'animals, és a dir 2 milions a l'any, se sacrifiquen dins de la mateixa demarcació. El projecte pretén millorar la competitivitat en la transformació i comercialització de la carn, que és un dels grans deutes pendents del sector.

Per portar a terme la iniciativa, la Generalitat negocia amb diverses firmes perquè liderin la plataforma de les quals no s'han avançat els noms, així­ com tampoc si la proposta es durà a terme per via contractual o bé per via d'accionariat per buscar d'aquesta forma la participació de nombroses empreses o cooperatives.

Per a Cervera, amb un volum d'aturats situat al voltant dels 700 treballadors, més d'un 15% de la seua població activa, serà una excel·lent fórmula per solucionar els problemes creats per la desaparició de les seues grans empreses.Font: lleida.com   + info (enllaç extern)

Etiquetes: economia industria escorxador cervera catalunya

Ho vols compartir?