Economia dilluns, 14 de Juny de 2010 Autor: editor

El Govern aprova set Zones de Desenvolupament Prioritari per a l'energia eòlica


<< Tornar     

Inclou els municipis de Calonge de Segarra, Estaràs, Ivorra i Sant Ramon. La delimitació d'aquestes àrees és el pas previ a la convocatòria del concurs per a l'adjudicació de les ZDP, que s'obrirà els pròxims dies.

Parc eòlic
Parc eòlic

El Govern ha aprovat les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) per a l'energia eòlica, a les quals se circumscriurà la instal·lació de parcs eòlics de més de 10 MW o més de 5 molins. Una de les ZDP comprèn els pobles de Calonge de Segarra, Estaràs, Ivorra i Sant Ramon, i tindrà una potència de 100 MW.

Les set ZDP que es van aprovar el dimarts 2 de juny reuneixen els requisits que es demanaven: disposar de vent suficient, estar situades en sòl que presenta viabilitat des del punt de vista ambiental, urbaní­stic i paisatgí­stic, i també disposar d'evacuació de la producció a la xarxa elèctrica. En total, les zones aprovades sumen una potència total de 769 MW i s'ubiquen en 37 municipis de 10 comarques, que són Alt Empordà, Segarra, Conca de Barberà, Alt Penedès, Alt Camp, Ribera d'Ebre, Baix Camp, Segrià, Terra Alta i Anoia.

Un cop s'hagi obert el concurs, els promotors podran presentar els seus projectes, que seran avaluats per una comissió de la Generalitat i de les corporacions locals implicades en cada ZDP. Els projectes més ben valorats seran els que finalment s'instal·laran a cada zona.

Parc eòlic de Rubió - Rubió
Parc eòlic de Rubió
Foto: 3cat24


Etiquetes:

Ho vols compartir?