Economia dimarts, 28 de Setembre de 2010 Autor: editor

Adjudicades les obres del desdoblament de la C-25 entre Cervera i Manresa


<< Tornar     

El conseller ha destacat que les obres de desdoblament d'aquest tram començaran el proper 15 d'octubre.

L'eix transversal, C-25, al seu pas per les Oluges
L'eix transversal, C-25, al seu pas per les Oluges

El conseller de Polí­tica Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha anunciat avui l'adjudicació per part de la concessionària Cedinsa de les obres de desdoblament de l'Eix Transversal entre Cervera i Manresa, per la qual cosa els treballs podrien iniciar-se a mitjan de l'octubre, i ha afegit que l'Eix Transversal es posarà en funcionament en tot el seu recorregut el primer trimestre del 2013.

Les empreses adjudicatàries que s'encarregaran de l'obra de desdoblament entre Cervera i Manresa són AXA i Surigué, que es farà càrrec del subtram entre Cervera i Aguilar de Segarra, i l'empresa Rubau farà el mateix amb el tram fins a Manresa.

Nadal, que ha visitat les obres de desdoblament de la C-25 juntament amb l'alcalde de Sant Sadurní­ d'Osormort, Enric Riera, ha recordat que el gros dels treballs es concentren actualment entre Gurb i Caldes de Malavella, en un tram de 55 quilòmetres que representa la meitat del volum de l'obra i el 40% del recorregut.

Alhora, el departament preveu que la concessionària encarregarà "pròximament" les obres entre Manresa i Gurb, de manera que s'espera que el desdoblament complet estigui finalitzat el 2013. Les obres per convertir l'actual via en una autovia comporten una inversió total de més de 700 milions d'euros. Quan els treballs estiguin acabats, hi haurà dos carrils per a cada sentit de circulació. Per portar a terme la remodelació s'hauran de construir 50 viaductes i 14 túnels.

La nova autovia estarà formada per dues calçades amb dos carrils de 3,5 metres per sentit. Els vorals exteriors tindran 2,5 metres d'amplada i els vorals interiors, 1,5 metres. Una mitjana d'amplada variable entre els 5 i els 8 metres separarà els dos sentits de la circulació.

L'eix transversal al seu pas per Vic - Vic
L'eix transversal al seu pas per Vic


Font: Europa Press Etiquetes: obres desdoblament c-25 cervera manresa

Ho vols compartir?