Abocador pinós dissabte 7 febrer 2009 Autor: ACN

Uns 300 veïns del Solsonès, la Segarra i l'Anoia exigeixen la retirada del projecte del dipòsit de residus de Pinós


<< Tornar     

Els alcaldes de Torà i la Molsosa, Domènech Oliva i Marià Torra, respectivament, demanen la retirada del projecte.

Uns 300 veïns de les comarques del Solsonès, la Segarra i l'Anoia han exigit aquest divendres a la nit a l'alcalde de Pinós, Josep Isanta, que retiri el projecte de dipòsit controlat que es pretén ubicar a la finca de Guilella, a Pinós. L'abocador que es projecta en aquest municipi del Solsonès, de més de 10 hectàrees, és per a residus industrials no perillosos. Isanta, i responsables de l'Agència de Residus, han informat en una assemblea de la instal.lació d'aquest projecte. La reunió ha acabat amb crits de dimissió per a l'alcalde.

L'assemblea de veïns s'ha portat a terme aquest nit de divendres al Santuari de Pinós. Han estat gairebé tres hores de reunió que ha aplegat més de 300 veïns de Pinós, de la Molsosa, de Calaf, de Castellfollit de Riubregós, de Torà, i de Calonge de Segarra, entre altres.

L'Ajuntament de Pinós havia convocat els veïns per explicar-los-hi els passos que s'han donat per a la instal€¢lació en el municipi d'un dipòsit de residus controlat. L'equip de govern (CiU), de fet, s'ha vist obligat a convocar aquesta reunió ja que la iniciativa s'havia mantingut en secret dels veïns i dels municipis colindants afectats per la mesura. Els rumors sobre la proposta havia generat, i genera, certa tensió en el municipi.

Es tracta d'un abocador de tipus II, per a residus industrials no perillosos. El projecte és promogut per l'Ajuntament de Pinós i la construcció i la gestió de les instal·lacions anirien a càrrec de l'empresa Intraval SL, empresa que pertany al grup Tradebe. í‰s una inversió superior als 1,5 milions d'euros, per a un abocador de més de 10 hectàrees de superfí­cie, preparat per a tractar uns 200 tones de residus anys, segons les dades facilitades per l'alcalde de Pinós, Josep Isanta, a la finalització de la reunió. La instal·lació de l'abocador es proposa de fer en uns terrenys de l'exalcalde de Pinós, Josep Santaulària (CiU), a la finca de Guilella. í‰s una iniciativa similar que ja va ser rebutjada pels veïns l'any 2000.

La reunió ha començat amb els arguments que defensa l'equip de govern sobre el projecte. Isanta ha dit que la iniciativa aportarà molt beneficis econòmics per al municipi i que es podran fer tot un seguit de serveis. Posteriorment, els tècnics de la Generalitat ha facilitat tota una sèrie de dades i d'informacions sobre el projecte.

Ha estat en el torn de preguntes, que l'assemblea ha adquirit un caire diferent i la serenitat dels veïns amb els convocants de la reunió ha donat pas a la irritació. Bàsicament, a partir de les preguntes no contestades per l'alcalde. La reunió s'ha anat escalfant i els crits de 'dimissió', 'sord' i 'fora' s'han deixat sentir en més d'una ocasió. Els veïns han reclamat, de forma insistent, la convocatòria d'un referèndum, mentre els alcaldes de Torà i la Molsosa, Domènech Oliva i Marià Torra, respectivament, li demanaven la retirada del projecte.

Isanta descarta inicialment convocar aquest referèndum i en declaracions a l'ACN ha assegurat que el poble ja va parlar en les eleccions de fa dos anys quan el van elegir alcalde. Isanta considera que els crits de dimissió de la gent present a l'assemblea provenen de l'oposició.Font: Lleida.com Etiquetes: abocador pinós

Lectures: 852 Darrera: 14.05.2021

Vídeos

Ho vols compartir?


dimecres 1 desembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Objectius
10 més llegides

Traductor / Translator