Abocador pinós dilluns, 9 de Febrer de 2009 Autor: editor

Les Cup de Torà i Biosca diuen No a l'abocador de Pinós


<< Tornar     

Davant l'anunci de la possible instal·lació d'un gran abocador de residus urbans i industrials al municipi de Pinós de Solsonès, l'Assemblea de Torà i Biosca de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) vol fer públiques les següents consideracions:

Per la defensa del territori:

€¢ Ens oposem a que un municipi rural, amb una economia basada en l'agricultura i la ramaderia, aculli una instal·lació provocada per un model de desenvolupament totalment aliè al propi territori. Tot al contrari, constatem més que mai la necessitat de preservar el medi rural fomentant activitats econòmiques respectuoses amb l'entorn.

€¢ En aquest sentit, rebutgem una polí­tica de residus que posa molt èmfasi en la recollida selectiva i el reciclatge, però que no es mulla en la reducció d'aquests residus. El volum de deixalles continua augmentant sense que es faci res per a evitar la producció de productes d'un sol ús o d'envasos i envoltoris innecessaris que creen la necessitat de grans instal·lacions per emmagatzemar-los.

Més recursos per als municipis:

€¢ Considerem que l'elecció de municipis rurals per a la ubicació d'abocadors i plantes de residus aliens no respon a motius de caire tècnic sinó econòmics (preu de terrenys, compensacions a ajuntaments...) i, sobretot, socials (ja que en municipis poc poblats es preveu una menor resposta social).

€¢ Lamentem que els dèficits històrics en infraestructures i serveis que tenen els municipis poc poblats (encara més accentuat en els casos que, com Pinós, tenen un terme molt extens per abastar en serveis), i els escassos ingressos ordinaris dels quals disposen, empenyin els ajuntaments a acceptar projectes que en altres circumstàncies no acceptarien, convertint aquestes zones en ví­ctimes propiciatòries dels interessos de les empreses del sector i d'una administració autonòmica que no troba sortida a la problemàtica dels residus.

Per la participació popular i vinculant:

€¢ Considerem que un ajuntament, que té un mandat per quatre anys, no ha de prendre una decisió sobre un tema que, pel seu fort impacte social i ambiental, no només sobrepassa àmpliament el termini del seu mandat sinó que condiciona el model de territori a mitjà i llarg termini. En aquests casos la legitimitat de la presa de decisions correspon al conjunt de la població afectada i cal, per tant, aplicar els mecanismes de participació ciutadana que facilitin veu i vot a aquesta població.

Per aquests motius des de l'Assemblea de la CUP de Torà i Biosca fem una crida a la població de les nostres comarques a organitzar-se i lluitar contra la construcció d'un abocador de residus urbans i industrials a Pinós i, en la mesura de les nostres possibilitats, ens comprometem a combatre aquesta imposició.Font: Cup   + info (enllaç extern)

Etiquetes: abocador pinós cup torà biosca

Ho vols compartir?


divendres, 12 de Abril de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Objectius
10 més llegides