Turisme dissabte, 12 de Març de 2011 Autor: editor

Visites guiades a Montfalcó Murallat


<< Tornar     

Sota el nom 'Descoberta de Montfalcó', el Consell Comarcal de la Segarra promociona aquest nucli com el millor exemple de la vila closa medieval que hi ha a Catalunya

Vista aèria
Vista aèria

El nucli de Montfalcó Murallat es troba situat al municipi de les Oluges, a la comarca de la Segarra, enlairat al capdamunt d'un turó. Aquest llogaret és el millor exemple de vila closa medieval que hi ha a Catalunya.

Conserva en bon estat el mur perimetral amb les cases adossades a l'interior i sense cap edificació fora dels seus murs. Les muralles de pedra s'erigeixen d'amunt d'un turó.

Les visites es programen des del Consell Comarcal, a través de l'Oficina de Turisme i estan obertes a grups i escolars tots els dies de la setmana.
El cost de la visita per a grups és de:
De dilluns a divendres
Grups de fins a 20 persones 30€ ‚
Grups de 21 a 55 persones màxim 60€‚
Dissabtes, diumenges i festius
Grups de fins a 20 persones 35€‚
Grups de 21 a 55 persones 65∂‚
Durada: 1h aproximadament

VISITES TALLER

 
La novetat d'aquestes visites, es que a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Les Oluges s'han pogut ampliar les visites als centres educatius de la Segarra i altres comarques interessades. Sota el nom Descoberta de Montfalcó l'activitat s'obre als alumnes de primària i secundària de la Segarra. Cada visita escolar ve acompanyada d'un dossier educatiu.

A primària, el dossier consta de deu activitats que s'estructuren a partir de diverses icones que organitzen el treball dels alumnes. La descoberta està pensada per grup reduïts amb l'objectiu de conèixer a fons l'edificació.

En canvi a secundària, l'activitat es més complerta, consta d'onze activitats, amb una volta exterior per les muralles i un recorregut interior per la vila.

El cost de la visita als centres educatius es de 70 €, grups entre 15 i 25 alumnes. La durada és de dues fins a tres hores aproximadament.

Des de l'Oficina de Turisme del Consell Comarcal es vol potenciar aquestes visites com una proposta històrica que no es pot deixar perdre.
Per a reserves contacteu amb l'Oficina Comarcal de Turisme:
C. Major, 115 -25200 Cervera
Tel. 973 531 303 o a l'email turisme@ccsegarra.cat

Exemple de vila closa medieval - Montfalcó Murallat
Exemple de vila closa medieval
Foto: Ramon Sunyer
plaça major - Montfalcó Murallat
plaça major
Foto: Ramon Sunyer
racons de la vila closa - Montfalcó Murallat
racons de la vila closa
Foto: Ramon Sunyer
Només una entrada - Montfalcó Murallat
Només una entrada
Foto: Ramon Sunyer
porxos - Montfalcó Murallat
porxos
Foto: Ramon Sunyer

Adjunts:   visites-guiades-a-montfalco-murallat.pdfEtiquetes: turisme visites guiades montfalcó murallat segarra

Ho vols compartir?