Turisme diumenge, 18 de Desembre de 2011 Autor: editor

Concedides espigues a 5 cases rurals de la vall del Llobregós


<< Tornar     

476 allotjaments rurals catalans estan classificats amb espigues

Cal Ros
Cal Ros

El passat 15 de desembre la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya va lliurar els diplomes que acrediten l'obtenció de la categoria turí­stica corresponent a 5 establiments de turisme rural situats a la vall del Llobregós. Quatre dels establiments corresponen a Calonge de Segarra són: Cal Ros (4 espigues), El Celler de Cal Prat (3 espigues), El Forn de Cal Prat (3 espigues) i La Farraja de Cal Farrés (3 espigues). L'altre establiment és a Torà, Cal Fustegueras, amb 2 espigues. A la Segarra hi ha dues cases més amb 3 espigues Cal Farré a El Mas de Bondia , agregat a Montornes de Segarra, i Cal Nadal1 a La Rabassa

Al llarg del 2011, 388 nous establiments de turisme rural a Catalunya s'han adherit al sistema de categorització per espigues, un projecte impulsat pel Departament d'Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General de Turisme, en col·laboració amb les entitats més representatives del sector de turisme rural a Catalunya. El sistema identifica i classifica per espigues els establiments de turisme d'acord amb la qualitat, nivell i estàndards de l'allotjament, l'entorn i els seus serveis.

En total s'han categoritzat unes 460 cases. En aquest procés han treballat activament, des de fa uns anys, les confederacions de turisme rural de Catalunya Concatur i Turalcat, juntament amb la Conselleria de Turisme de la Generalitat de Catalunya. El model de categorització estableix d'una a cinc espigues, tot i que a Catalunya no hi ha hagut cap casa categoritzada amb la cinquena espiga. A tot Catalunya, la Garrotxa és la comarca que ha obtingut més distincions, amb 60 cases, seguit del Solsonès, amb 37 i l'Alt Empordà, amb 36.

Quines són les 5 categories d'espigues?


Aquest sistema de categorització identifica i classifica d'1 a 5 espigues els establiments de turisme rural d'acord amb la qualitat, el nivell i els estàndards de l'allotjament, l'entorn i els seus serveis:
    Una espiga. í‰s l'anomenada categoria bàsica, que correspon a una casa amb els serveis i equipaments mí­nims indispensables per a una estada.
    Dues espigues. Categoria confort, que indica un bon nivell de serveis i equipaments : set de neteja personal, accés a piscina, barbacoa, etc.
    Tres espigues. Categoria gran confort, que afegeix al molt bon nivell de serveis (mobiliari de qualitat, oferta d'activitats) una edificació d'interès.
    Quatre espigues. Categoria superior, amb un excel·lent nivell d'equipaments i àmplia oferta de serveis enmig de la natura. S'hi consideren el valor arquitectònic de la casa, la conservació de l'entorn, l'amplitud de la zona exterior, banys de cortesia€¦
    Cinc espigues. Categoria superior premium. Correspon al nivell màxim €”excepcional€” d'equipaments, de construcció i d'entorn amb encant: totes les comoditats possibles en el medi rural.

La identificació de les categories, que emanen d'uns criteris més o menys generals es concreten en desenes d'í­tems. Així­, les cases independents s'avaluen observant el compliment de 163 elements (137 en el cas de les cases compartides) tals com tenir el web actualitzat, disposar d'aigua calenta i calefacció, l'equipament bàsic de la cuina, accés a l'establiment apte per a turismes, equipament de les estances, temperatura de confort, valor arquitectònic de l'edifici, zona exterior€¦ La llista és llarguí­ssima i comprèn tots els aspectes de servei que pot oferir un allotjament de turisme rural.

Cal Farrés detall d'una habitació - Calonge de Segarra
Cal Farrés detall d'una habitació
Cal Fustegueras - Torà
Cal Fustegueras


Etiquetes: turisme rural distincions vall del llobregós

Ho vols compartir?