Turisme dissabte, 3 de Novembre de 2012 Autor: Jaume Moya

Els Amigos del Románico descobreixen els castells de la Segarra


<< Tornar     

El disseny, la producció i el guiatge va anar a càrrec de Camins de Sikarra.

fotografia de grup davant Sant Pere de Talteüll
fotografia de grup davant Sant Pere de Talteüll Foto: Jaume Moya

El passat dissabte 3 de novembre, l’asociación española de Amigos del Románico va realitzar un recorregut cultural pels castells de la Segarra. L’entitat, fundada l’any 2004, després d’haver publicat diversos estudis sobre els edificis romànics religiosos, ha decidit desenvolupar noves activitats a partir de la descoberta i l’estudi de les fortaleses medievals. Per la primera d’aquestes accions ha triat la Segarra, especialment considerant la seva gran riquesa en castells i torres de guaita. El disseny, la producció i el guiatge va anar a càrrec de Camins de Sikarra i hi van assistir una trentena de persones, en una ruta que va transcórrer per Vallferosa, Lloberola, Talteüll, Florejacs, les Sitges i l’Aranyó.

Durant la jornada foren especialment celebrades les visites a l’interior de la torre de Vallferosa, l’església de Sant Pere de Talteüll i el castell de les Sitges, on s’hi van desenvolupar diverses xerrades sobre història, arquitectura i gestió de patrimoni a càrrec dels historiadors, arquitectes i dinamitzadors culturals integrats dins el grup.

L’excepcionalitat dels monuments visitats i el seu bon estat de conservació varen ser destacats per tots els assistents, així com l’immens atractiu turístic de la zona.

Ascens a la torre de Vallferosa - Vallferosa
Ascens a la torre de Vallferosa
Foto: Jaume Moya
xerrada sobre l'art romànic dins Sant Pere de Talteüll - Talteüll
xerrada sobre l'art romànic dins Sant Pere de Talteüll
Foto: Jaume Moya


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: castells de la segarra patrimoni turístic
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?