Turisme dimecres, 28 de Novembre de 2012 Autor: somsegarra

La Ruta del Castells del Sió, guardó de Turisme de Catalunya 2012


<< Tornar     

Un projecte intermunicipal basat en un model de turisme sostenible i de qualitat.

Representants del Consell Comarcal de la Segarra amb el guardó
Representants del Consell Comarcal de la Segarra amb el guardó Foto: Consell Comarcal de la Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra ha rebut un dels guardons de Turisme de Catalunya 2012 pel reconeixement de la Ruta del Castells del Sió de mans del president de la Generalitat en funcions, Sr. Artur Mas, en el decurs de l'acte de lliurament de la 27ena. edició dels Guardons del Turisme de Catalunya, celebrat al Palau de la Generalitat el dilluns 26 de novembre.

El diploma turístic atorgat a la Ruta Castells del Sió destaca que 'els eixos d’aquest projecte intermunicipal es basen en un model de turisme sostenible i de qualitat. L’estratègia per desenvolupar aquest producte turístic ha estat la cooperació territorial entre el sector públic i el sector privat de la zona, amb l’objectiu principal de potenciar, conservar i dinamitzar el patrimoni cultural i natural, els productes locals i generar activitat econòmica a la zona'.

La Ruta Castells del Sió


A mitjan del segle XI, la riba del riu Sió va ser reconquerida als àrabs i ben aviat hi van proliferar castells i esglésies que garantien la presència cristiana. Així, el riu Sió esdevé espai de frontera en aquestes terres, a més d’àrea de comunicació social, cultural i econòmica. Al llarg de la Ruta hi trobem diferents castells (tant de gestió pública com privada) que tenen visita organitzada des de fa anys, tant per a grups com visites individuals i per a escolars. I també s’ hi troben Castells visitables a l’exterior, concretament vuit castells perfectament senyalitzats i explicats amb plafons exteriors.

A més, la Ruta conté  elements patrimonials, es realitzen festes, tradicions i altres esdeveniments com festivals de música, caminades, presentacions de llibres, demostracions gastronòmiques, al voltant dels castells.
Al llarg de la Ruta dels Castells del Sió a la Segarra hi trobareu tot tipus d’allotjaments: cases de turisme rural, apartaments, cases de colònies, fondes centenàries i hostals on podreu gaudir d’uns dies de descans en un entorn idíl·lic i canviant segons l’estació de l’any on els colors són els protagonistes.

La Ruta conté fulletons turístics de la ruta en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès i està senyalitzada en tota la seva actuació. Les 33 poblacions que s’inclouen en la Ruta dels Castells del Sió a la Segarra estan  senyalitzades amb un rètol vermell i la silueta d’un castell (logo de l’Àrea de Turisme) en blanc. I tant els castells visitables interiors com exteriors estan senyalitzats amb plafons amb una explicació general de la ruta i específica de cada castell  i altres dades d’interès (telèfons, pàgina web…).

La Federació d’Allotjaments d’Agroturisme i de Turisme Rural de Lleida també ha estat guardonada per la seva contribució decisiva a la creació i consolidació del turisme rural i agroturisme a la demarcació lleidatana. La Federació, membre actiu de la confederació catalana de turisme rural Turalcat, va néixer l’any 1994 i actualment en formen part totes les associacions de Lleida.

La Generalitat de Catalunya ha distingit amb aquests Guardons la trajectòria de 18 professionals, empreses i entitats del sector turístic: un reconeixement a la seva contribució, a l'esforç i a la tasca a favor del desenvolupament del turisme a Catalunya.

Foto de grup dels guardonats de Turisme de Catalunya 2012 - Barcelona
Foto de grup dels guardonats de Turisme de Catalunya 2012
Foto: gencat
Castell de les Pallargues - Les Pallargues
Castell de les Pallargues
Foto: Ramon Sunyer
Castell molí­ de Ratera - Ratera
Castell molí­ de Ratera
Foto: Ramon Sunyer
Castell de les Sitges - Florejacs
Castell de les Sitges
Foto: Ramon Sunyer
Montfalcó Murallat, exemple de vila closa medieval - Montfalcó Murallat
Montfalcó Murallat, exemple de vila closa medieval
Foto: Ramon Sunyer

Adjunts:   RUTA-CASTELLS-DEL-SIO2.pdf



Etiquetes: premis turisme ruta del castells del sió
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?