Turisme dijous, 13 de Desembre de 2012 Autor: Consell Comarcal de la Segarra

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Segarra acorden intensificar les accions de promoció turística de Lleida


<< Tornar     

Les accions focalitzaran a la Catalunya Central i a Girona amb motiu de la propera entrada en funcionament del desdoblament de l’eix transversal.

Reunió de treball del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Segarra amb representants turístics de la comarca
Reunió de treball del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Segarra amb representants turístics de la comarca Foto: Consell Comarcal de la Segarra

L’entrada en funcionament el pròxim mes de gener del 2013 del desdoblament de tot l’Eix Transversal (C-25) que uneix Cervera (la Segarra) i Riudellots de la Selva (la Selva), amb el consegüent increment d’usuaris que utilitzaran aquesta infraestructura viària, es veu com una oportunitat per al sector turístic de la comarca de la Segarra i del conjunt de la demarcació de Lleida, motiu pel qual el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Segarra han acordat dur a terme accions de promoció adreçades a captar el públic tant de la Catalunya central com de Girona. La Segarra és la comarca lleidatana d’on parteix el tram de l’Eix Transversal i per aquest motiu és la que es troba més ben posicionada des del punt de vista geogràfic per promocionar-se al públic de proximitat. Cal recordar que l’Eix Transversal (C-25) es va inaugurar l’any 1997 i va ser la primera gran infraestructura viària que connectava l’interior de Catalunya sense passar per Barcelona. La carretera lliga Lleida i Girona i uneix amb un recorregut de 155 km les localitats de Cervera (la Segarra) i Riudellots de la Selva (la Selva), comunicant així la plana de Lleida, el Bages, Osona, la Selva i el Gironès.

Aquest ha estat un dels punts de què s’ha tractat avui en les diferents reunions de treball que han mantingut el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el director, Jordi Blanch, amb els representants de les administracions locals, entitats, tècnics de les oficines de turisme i empresaris turístics de la comarca de la Segarra i que han estat presidides pel president del Consell Comarcal, Adrià Marquilles. Les reunions han tingut lloc al mateix Consell Comarcal de la Segarra a Cervera.

D’altra banda, també s’ha posat de manifest la voluntat de continuar impulsant la Ruta dels Castells del Sió, una ruta cultural que discorre per diferents municipis de la comarca de la Segarra, des del Centre d’Interpretació de Concabella fins al naixement del riu Sió, al municipi de Gàver. Aquesta ruta ha rebut recentment el reconeixement del Govern de la Generalitat de Catalunya amb la distinció de Diploma al Mèrit Turístic.

La trobada també ha servit per fer un seguiment del projecte pilot que està impulsant l’Agència Catalana de Turisme en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per comercialitzar en un futur immediat tot un conjunt de productes i paquets turístics de qualitat i que combinen la realització d’activitats, serveis d’allotjament i restauració, com també de l’oferta complementària. Aquest projecte pilot que s’està fent a les diferents comarques de la Plana de Lleida, entre les quals la Segarra, té com a objectius ampliar i diversificar l’actual oferta turística existent i satisfer les necessitats d’oci i lleure dels turistes.

Pel que fa a la comarca de la Segarra, la comercialització dels diferents productes i paquets turístics es podrà fer de manera directa als diversos establiments turístics de la comarca, com també via on-line, segons s’ha donat a conèixer avui en aquesta reunió de treball. L’oferta on-line permetrà contractar els paquets turístics a més de reservar visites guiades de la Ruta dels Castells i fer efectiu el pagament de tots els serveis contractats.

La jornada de treball, que s’ha tancat amb una visita al Castell de Concabella i al poble de Montfalcó Murallat, forma part de les trobades periòdiques que organitza el Patronat de Turisme amb els diversos consells comarcals i agents turístics de la demarcació de Lleida amb l’objectiu de conèixer quines són les seves expectatives en l’àmbit turístic i adaptar les estratègies necessàries a l’hora de planificar les diferents accions promocionals.

Vista de El Canós. - Tordera
Vista de El Canós.
Foto: Àngela Llop
Torre de Vallferosa - Vallferosa
Torre de Vallferosa
Foto: Josep Gatnau Grau
Centre d'interpretació de Concabella - Concabella
Centre d'interpretació de Concabella
Foto: Camins de Sikarra
Passeig  pel camí a Tordera - Tordera
Passeig pel camí a Tordera
Foto: Ramon Prats Farré
Vista de les muralles de nit - Cervera
Vista de les muralles de nit
Foto: paeriacervera.cat


Etiquetes: promoció turística segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?