Turisme dissabte, 19 de Gener de 2013 Autor: Jaume Moya

L’oli artesanal torna a l’antic molí de Torà


<< Tornar     

Es van tastar i comentar diverses varietats d’olis d’oliva, maridats amb embotits, xocolates i vins dolços

olis, embotits, xocolata i pa artesà, protagonistes del tast
olis, embotits, xocolata i pa artesà, protagonistes del tast Foto: Jaume Moya

El passat dissabte 19 de gener, organitzat per Camins de Sikarra, l’antic molí del comú de Torà va ser l’escenari triat per donar a conèixer un seguit d’olis artesans i ecològics que s’elaboren a les terres de la Segara històrica. Amb direcció de la nutricionista Gemma Barceló, es van tastar i comentar diverses varietats d’olis d’oliva elaborats a Cervera pel Molí Gomà, a Belianes per Juncà i a Ciutadilla per Eco-Setrill, maridats amb embotits de Cal Magí de Torà, xocolates Aynouse d’Agramunt i vins dolços de Jordi Sanfeliu, de Ciutadilla.

L’activitat es va complementar amb una visita guiada a les instal•lacions de l’antic molí de Torà, situat als baixos de Cal Balaguer. L’edifici és una construcció del segle XVIII, que conserva tots els elements d’una antiga almàssera en la qual es va elaborar oli d’oliva durant dos-cents cinquanta anys, i una fassina restaurada en la qual es van produir d’aiguardents fins l’any 1930.

L’entitat de dinamització cultural Camins de Sikarra continuarà amb una nova acció de descoberta del patrimoni i el producte local el proper mes de febrer, centrada aquest cop en el món de la xocolata i el cacau, que tindrà lloc dins el castell de Mejanell, del segle XII i restaurat recentment.

interior del molí del segle XVIII - Torà
interior del molí del segle XVIII
Foto: Jaume Moya
un moment del tast - Torà
un moment del tast
Foto: Jaume Moya


Font: Camins de Sikarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: gastronomia productes artesanals
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?