Turisme dissabte 10 maig 2014 Autor: Turisme de la Segarra

Els castells i el món agrari


<< Tornar     
cartell Els castells i el món agrari
cartell Els castells i el món agrari Autor: Turisme de la Segarra

Us proposem una sortida inèdita pel pròxim dissabte 10 de maig, a les 10 del matí al Castell de Concabella (vegeu cartell adjunt)

Amb el títol Els castells i el paisatge agrari, i de la mà de Camins de Sikarra, visitarem alguns d'aquests castells i establirem la seva relació amb les explotacions agràries i el control de la seva transformació amb els molins fariners, producció de blat, vi, oli, safrà...

Començarem la ruta al castell de Concabella, on visitarem el Centre d'Interpretació dels Castells del Sió. La seva visita permet fer una passejada pel temps, per comprendre els castells de la Segarra i, en aquest cas, com exercien de veritable centre de poder i de control. Després, farem una excursió d’1,5 km fins a la peixera del poble o Font de la Puda, petit embassament que s'utilitzaven per regar tots els camps i els horts del voltant, una autèntica obra d’enginyeria medieval. Una ruta ideal per fer al maig, ja que gaudirem de l'esclat de colors del paisatge de la Segarra durant la primavera. Tot seguit, en cotxe, anirem al molí-castell de Ratera, un molí fariner, antic castell, que va ser la segona fortificació del castell de Concabella. Amb aquesta activitat, el podrem visitar de forma excepcional, ja que és de propietat privada i actualment no es pot visitar per dins.



Etiquetes: castells paisatge segarra

Lectures: 41 Darrera: 22.09.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dimecres 22 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

38a Caminada Popular de Torà
38a Caminada Popular de Torà
63 Fotos
Sent la Vall del Llobregós
Sent la Vall del Llobregós
55 Fotos
37a Caminada Popular de Torà
37a Caminada Popular de Torà
26 Fotos

Traductor / Translator