Turisme divendres, 30 de Maig de 2014 Autor: somsegarra

Les agències de viatge descobreixen els atractius turístics de la Segarra


<< Tornar     

La visita de familiarització, organitzada pel consell comarcal, els ha portat a la torre de Vallferosa de Torà, Montfalcó Murallat i el Castell de les Pallargues

Els representants de les agències de viatge  a la torre de Vallferosa de Torà
Els representants de les agències de viatge a la torre de Vallferosa de Torà Foto: Oriol Bosch

Representants de les principals agències de viatge receptives del país han participat aquest dijous en un 'Fam Trip' (viatge de familiarització) pels diferents punts amb atractius turístics de la comarca de la Segarra. Es tracta d'una acció promocional organitzada pel consell comarcal amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, que ha portat als participants a conéixer enclavaments com la torre de Vallferosa de Torà, Montfalcó Murallat o el Castell de les Pallargues. Miquel Parramon, conseller comarcal de Turisme, ha destacat que des de fa un parell d'anys han constatat un increment de l'interès per la comarca per part de turistes internacionals que fan estades a Barcelona.

El 'Fam Trip' ha comptat amb una quinzena de participants, majoritàriament de Barcelona, representants de les principals agències de viatges que porten gent de fora al país. Segons ha explicat Miquel Parramon, 'la millor manera de vendre un producte és que el coneguin'. Les agències que han participat en l’esdeveniment són: Barcelona Secret,Va de Bici, Denatravel Viatges, Treasures of Catalunya, Viatges Terra Sarda, Zafiro Tours Guissona,Hisegip Viatges, Viatges Kariba, Camigrupstravel, Cat Visit,Club Vacances BCN, Viemocions, Tu i Lleida.

Aquesta d'avui ha estat la tercera activitat destacada per promocionar el turisme de la Segarra que s'ha fet en els últims tres anys. El 2012 es va organitzar una trobada de bloggers amb molts seguidors que van fer una estada a la comarca, i l'any passat es va fer una de instagramers que van recórrer tots els racons més amagats per fotografiar amb els seus dispositius mòbils i fer-los circular per la xarxa.

Parramon ha assegurat que ja noten els efectes d'aquestes accions de promoció i ha defensat un model de turisme d'interior ja que Barcelona 'està molt col·lapsada' i cal equilibrar el territori. Aquesta primavera ha destacat la nombrosa presència d'aficionats a la BTT que han fet moltes rutes per la comarca.

Riquesa patrimonial i històricaDurant la visita a la torre de Vallferosa, a Torà, que data del segle X i destaca per la seva alçada i bon estat de conservació, que pràcticament la fa única al continent, el responsable de l'agència russa Barcelona Secrets establerta a Catalunya des de fa anys, Andrii Antonovskyi, ha explicat que s'han marcat l'objectiu d'oferir als seus clients propostes com visites a la Segarra per sortir de aquelles destinacions més típics. Ha afegit que el turisme rus, en general, desconeix l'existència de la comarca però que alguns ja han començat a mostrar interès per la 'Catalunya profunda i desconeguda'. Antonovsky ha remarcat que el que més atrau els ciutadans del nord-est d'Europa d'una comarca com la Segarra són els seus castells i l'arquitectura medieval.

Una altra de les participants en el 'Fam Trip', Angela Maria Fernádez, de Dena Travel, ha explicat que es dediquen a la venda 'd'experiències i emocions a la gent d'aquí i de fora', i que la Segarra li ha semblat un producte ideal pels llocs amagats que té. Fernádez ha dit que tot havia passat moltes vegades per la comarca mai s'havia parat a descobrir els seus encants i ha assegurat haver-se quedat meravellada pel patrimoni, les olors i els colors.

I Work Shop de Turisme de La Segarra


Coincidint amb l'esdeveniment, l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra ha organitzat una acció promocional i comercial, 'workshop', entre les agències i empresaris del sector turístic de la comarca al Castell de Concabella. La sessió ha durat més de dues hores en el transcurs de les quals s’han realitzat més de cent entrevistes. Els participants de la Segarra han estat allotjaments -hotels, cases de turisme rural i apartaments- restaurants, castells, empreses de serveis i activitats, un celler, museus i entitats turístiques com Turisme de la Paeria de Cervera i Turisme Guissona.

Parramon s'ha mostrat convençut que 'això animarà l'economia del territori'. En aquesta acció, l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra, ha comptat amb el suport del Patronat de Turisme Terres de Lleida.

Montfalcó Murallat, exemple de vila closa medieval - Montfalcò Murallat
Montfalcó Murallat, exemple de vila closa medieval
el castell de les Pallargues és a dins mateix del poble - Les Pallargues
el castell de les Pallargues és a dins mateix del poble
Foto: Giliet de Florejacs
I Work Shop de Turisme de La Segarra - Concabella
I Work Shop de Turisme de La Segarra
Foto: Miquel Parramon


Font: ACN i CC Segarra Etiquetes: agències viatges fam trip workshop segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?