Turisme dimecres 18 juny 2014 Autor: editor

Tour Operadors d’Israel visiten el call jueu de Torà


<< Tornar     

La vila es posiciona com un recurs turístic d’interès dins el món jueu

Tour Operadors Israelians visiten el Call Jueu de Torà Autor: Turisme Segarra

Mitja dotzena de Tours Operadors vinguts expressament d’Israel van visitar el Call Jueu de Torà entre d’altres atractius de les Terres de Lleida, com la interpretació de la matança de jueus a Tàrrega durant el segle XIV. L'acte, organitzat per l'Àrea de Turisme del Consell de La Segarra i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, forma part d'una proposta per combinar els atractius del món jueu de la Plana de Lleida amb els Camins de Llibertat del Pirineu.

Els Tour Operadors Turístics van arribar al migdia d’aquest passat divendres al centre històric de Torà on van poder gaudir i descobrir de les explicacions del guia local sobre el judaisme en aquesta població de La Segarra. Un dels aspectes a destacar són algunes cases que encara conserven la finestra d’antigues botigues, on només es despatxava als jueus per la finestra, ja que tenien l’entrada prohibida al recinte. Altres cases conserven a les llindes la simbologia cristiana JHS, significant que s’havien convertit al cristianisme, tot i que el fons era una marca de cara a la galeria als seus veïns per demostrar que eren més cristians que ningú, tot i això, de portes endins continuaven les seves costums jueves. El guia local, Marius Codina, explicava que moltes façanes de les cases eren pintades de blau en l’exterior, i que segons alguns experts era típic dels jueus.

Aquest viatge de familiarització amb TTOO d’Israel servirà per posicionar Torà i la Segarra com un destí a tenir en compte per la intermediació turística dels mercats emissors israelites, aprofitant que ben aviat posaran en marxa un avió cada setmana de turistes des d’Israel fins a l’aeroport de (Lleida – Alguaire) per donar a conèixer els Camins de Llibertat del Pirineu de Lleida, i a curt termini Tàrrega i Torà.

El call jueu estava situat a l'actual carrer Nou - Torà
El call jueu estava situat a l'actual carrer Nou
Autor: Ramon Sunyer


Etiquetes: call jueu Jewish quarter carrer nou torà

Ho vols compartir?


diumenge 25 agost 2019
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

38a Caminada Popular de Torà
38a Caminada Popular de Torà
63 Fotos
Sent la Vall del Llobregós
Sent la Vall del Llobregós
55 Fotos
37a Caminada Popular de Torà
37a Caminada Popular de Torà
26 Fotos

Traductor / Translator