Turisme dimecres, 8 de Juny de 2016 Autor: AjTora

Benvinguts a pagès!


<< Tornar     

Tres establiments de Torà participen en aquesta iniciativa

Benvinguts a pagès! Benvinguts a Torà
Benvinguts a pagès! Benvinguts a Torà Foto: AjTora

Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada, visitar hortes, vinyes, oliveres, granges, ramats, productors de mel o de sidra… Aquest és l’esperit de la primera edició de ‘Benvinguts a pagès’, que tindrà lloc del 17 al 19 de juny, un cap de setmana de portes obertes a unes 150 explotacions agràries i ramaderes arreu de Catalunya, amb la complicitat d’uns 200 restaurants i uns 250 allotjaments, que també participen a la campanya i que oferiran un menú amb producte de proximitat, i ofertes especials d’allotjament de cap de setmana.

Tres establiments de Torà participen en aquesta iniciativa, l’Hostal Jaumet restaurant, establiment toranès amb 125 anys d’història, el Restaurant Can Solé Xic i la casa de turisme rural Cal Miramunt, ambdós situats a Claret. Els visitants de Cal Miramunt també gaudiran d’una sortida per fer reconeixement de plantes remeieres i un taller amb les mateixes plantes. Un dels llocs que també poden aprofitar per visitar és la torre de Vallferosa, del segle VIII.

Benvinguts a pagès és un projecte liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i dels patronats de Turisme de les Diputacions, i s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme.

Hostal Jaumet - Torà
Hostal Jaumet
Foto: Hostal Jaumet
Cal Miramunt i can Solé Xic a Claret - Claret
Cal Miramunt i can Solé Xic a Claret
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: benvinguts a pagès torà segarra vall del llobregós

Ho vols compartir?