Turisme divendres 19 juny 2020 Autor: AjTora

El GR-170 de la Vall del Llobregós renova la senyalització


<< Tornar     

Per tal d'incloure les noves variants homologades per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

El GR-170 de la Vall del Llobregós renova la senyalització, a la imatge, Sant Martí de Llanera
El GR-170 de la Vall del Llobregós renova la senyalització, a la imatge, Sant Martí de Llanera Foto: AjTora

L’Associació del Patrimoni Artístic i Cultura de Torà (APACT), l’entitat ecologista Brot Verd i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra acaben d’enllestir els treballs de resenyalització i renovació del GR-170 de la Vall del Llobregós.

El mes de setembre de 2019, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va homologar les quatre noves variants del GR-170 (GR-170.1, GR-170.2, GR-170.3 i GR-170.4), per la qual cosa s’han hagut de fer uns nous plafons informatius que incloguin el recorregut de les noves variants.

Les variants són Variant GR-170.1 Torà – Bon Pas 4,97 km; Variant GR-170.2 Torà – Mas Masquita 10,29 km; Variant GR-170.3 Fontanet – Toll Antic 5,7 km i Variant GR-170.4 Mas la Petja – Riera de Sant Serni 7,5 km.

El GR- 170 del Llobregós té un recorregut circular de 66 km entre els municipis de Torà, Ivorra, Massoteres, Biosca i Pinós. Amb un paisatge agradable que alterna boscos, rieres i camps de conreu el senderista o el ciclista podrà gaudir també del patrimoni natural i cultural de la Segarra, el Llobregós i el Solsonès. Es pot fer tant a peu com en bicicleta de muntanya. No presenta tècniques especials de muntanya (grimpada, escalada, ràpel…).

Les quatre variants esmentades permeten fer recorreguts circulars més curts a mida del caminant, d’aproximadament uns vint quilòmetres cadascun.

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal s’ha encarregat de redissenyar el mapa de la ruta i els continguts dels vinils. La col·locació i adquisició dels pals ha anat a càrrec de les entitats que gestionen el sender. Una actuació conjunta que s’ha pagat a tres bandes entre el Consell Comarcal, l’entitat ecologista Brot Verd i APACT.

Tal com explica la consellera comarcal de Turisme al Consell, Montserrat Farrera, amb la senyalització d’aquest sender, les entitats, els ajuntaments implicats i el Consell Comarcal de la Segarra pretenen dotar al territori d’una activitat excursionista que incentivi i dinamitzi turísticament la Segarra.

El GR-170 de la Vall del Llobregós té un recorregut circular de 66 km entre els municipis de Torà, Ivorra, Massoteres, Biosca i Pinós - Torà
El GR-170 de la Vall del Llobregós té un recorregut circular de 66 km entre els municipis de Torà, Ivorra, Massoteres, Biosca i Pinós
Foto: feec.cat


Font: CC Segarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: gr-170 vall del llobregós senyalització torà

Lectures: 64 Darrera: 18.06.2022

Ho vols compartir?


dijous 7 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

38a Caminada Popular de Torà
38a Caminada Popular de Torà
63 Fotos
Sent la Vall del Llobregós
Sent la Vall del Llobregós
55 Fotos
37a Caminada Popular de Torà
37a Caminada Popular de Torà
26 Fotos

Traductor / Translator