Turisme divendres, 19 de Juny de 2020 Autor: AjTora

El GR-170 de la Vall del Llobregós renova la senyalització


<< Tornar     

Per tal d'incloure les noves variants homologades per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

El GR-170 de la Vall del Llobregós renova la senyalització, a la imatge, Sant Martí de Llanera
El GR-170 de la Vall del Llobregós renova la senyalització, a la imatge, Sant Martí de Llanera Foto: AjTora

L’Associació del Patrimoni Artístic i Cultura de Torà (APACT), l’entitat ecologista Brot Verd i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra acaben d’enllestir els treballs de resenyalització i renovació del GR-170 de la Vall del Llobregós.

El mes de setembre de 2019, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va homologar les quatre noves variants del GR-170 (GR-170.1, GR-170.2, GR-170.3 i GR-170.4), per la qual cosa s’han hagut de fer uns nous plafons informatius que incloguin el recorregut de les noves variants.

Les variants són Variant GR-170.1 Torà – Bon Pas 4,97 km; Variant GR-170.2 Torà – Mas Masquita 10,29 km; Variant GR-170.3 Fontanet – Toll Antic 5,7 km i Variant GR-170.4 Mas la Petja – Riera de Sant Serni 7,5 km.

El GR- 170 del Llobregós té un recorregut circular de 66 km entre els municipis de Torà, Ivorra, Massoteres, Biosca i Pinós. Amb un paisatge agradable que alterna boscos, rieres i camps de conreu el senderista o el ciclista podrà gaudir també del patrimoni natural i cultural de la Segarra, el Llobregós i el Solsonès. Es pot fer tant a peu com en bicicleta de muntanya. No presenta tècniques especials de muntanya (grimpada, escalada, ràpel…).

Les quatre variants esmentades permeten fer recorreguts circulars més curts a mida del caminant, d’aproximadament uns vint quilòmetres cadascun.

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal s’ha encarregat de redissenyar el mapa de la ruta i els continguts dels vinils. La col·locació i adquisició dels pals ha anat a càrrec de les entitats que gestionen el sender. Una actuació conjunta que s’ha pagat a tres bandes entre el Consell Comarcal, l’entitat ecologista Brot Verd i APACT.

Tal com explica la consellera comarcal de Turisme al Consell, Montserrat Farrera, amb la senyalització d’aquest sender, les entitats, els ajuntaments implicats i el Consell Comarcal de la Segarra pretenen dotar al territori d’una activitat excursionista que incentivi i dinamitzi turísticament la Segarra.

El GR-170 de la Vall del Llobregós té un recorregut circular de 66 km entre els municipis de Torà, Ivorra, Massoteres, Biosca i Pinós - Torà
El GR-170 de la Vall del Llobregós té un recorregut circular de 66 km entre els municipis de Torà, Ivorra, Massoteres, Biosca i Pinós
Foto: feec.cat


Font: CC Segarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: gr-170 vall del llobregós senyalització torà

Ho vols compartir?