Xarxes divendres, 11 de Febrer de 2011 Autor: editor

Quantum Leap, un entorn virtual per aprendre anglès pioner a Europa


<< Tornar     

El primer entorn d'internet per aprendre anglès, obert, gratuït i basat en l'autoaprenentatge és impulsat per les universitats Politècnica, la de Lleida i la Rovira i Virgili

la plataforma internet és cada vegada més present en el quefer diari
la plataforma internet és cada vegada més present en el quefer diari

Un equip docent de tres universitats catalanes ha creat el primer portal d'Internet destinat a l'autoaprenentatge d'anglès de forma oberta i gratuïta per tota la societat, pensat especialment en la comunitat universitària.

L'entorn virtual Quantum LEAP, pioner a Europa, està adaptat a l'Espai Europeu d'Educació Superior, més conegut com a Pla Bolonya, en què l'autovaloració de l'alumne agafa importància. L'usuari d'aquest portal podrà enregistrar la seva producció oral i escrita, portar un control de les activitats, autoavaluar-se i mantenir un contacte constant amb els altres usuaris per compartir l'aprenentatge. Els continguts són accessibles des del nivell B1 fins el C1 d'usuari expert.

En total, la interfí­cie conte 300 hores de classe que estan repartides en deu mòduls temàtics ampliables a quinze en un segon projecte. Cada mòdul disposa de cinc seccions: llegir, escriure, parlar i escoltar.

Antònia Soler, membre de l'equip del projecte, explica que l'entorn virtual vol potenciar sobretot l'angles oral. Per això, s'han desenvolupat diferents eines com ara una de gravació, on l'estudiant pot gravar la seva parla o una altra de pronunciació.

Els temes que tracten els mòduls són d'interès d'àmbit universitari i es treballen de forma multidisciplinar de manera que l'estudiant, a banda d'adquirir competències en la llengua, també obté coneixements de caire humaní­stic, cientí­fic, tecnològic i social en general.

El projecte està dirigit a l'estudiant universitari però està obert a la resta de la comunitat universitària, ja que pretén arribar 'més enllà de l'aula', segons Elisabet Arnó, coordinadora del projecte, i professora de la UPC.  + info (enllaç extern)

Etiquetes: e-learning plataforma virtual aprenentatge anglès obert lliure universitat politècnica de catalunya universitat de lleida universitat rovira virgili

Ho vols compartir?