Xarxes divendres, 18 de Març de 2011 Autor: editor

Destapen el pla dels EUA per controlar les xarxes socials


<< Tornar     

Anonymous ha destapat el projecte Metall Gear de l'exèrcit d'Estats Units, que pretén construir identitats falses a Internet amb la finalitat de difondre propaganda. Ho farà amb l'ajuda un programari que crearà perfils a Facebook o Twitter per influir en els fòrums i les converses de la xarxa. De fet aquesta iniciativa podria haver-se posat en marxa a l'Iraq i l'Afganistan.

Membres de Anonymous amb màscares de Guy Fawkes, utilitzada pel personatge V de Vendetta, a Los íngeles, el febrer de 2008.
Membres de Anonymous amb màscares de Guy Fawkes, utilitzada pel personatge V de Vendetta, a Los íngeles, el febrer de 2008.

El grup Anonymous ha descobert la iniciativa que l'Exèrcit dels Estats Units es troba desenvolupant per estendre la seva propaganda i fer-se fort de la xarxa. Es tracta d'omplir la web de perfils falsos i amb ells emetre comentaris i opinions favorables als interessos dels militars.

Segons els documents publicats per Anonymous, el projecte 'Metall Gear' té l'objectiu de construir un programari per manipular les xarxes socials. El procés consisteix a crear identitats falses en lí­nia en llocs com Facebook o Twitter. D'aquesta manera l'exèrcit dels Estats Units podrà realitzar comentaris, rebatir arguments i, en definitiva, generar opinió amb tota la legitimitat que dóna un perfil corrent, d'un ciutadà més.

Amb aquesta estratègia de propaganda es poden dissenyar perfils creïbles, que disposin de tota una història al darrere, una professió - amb els seus coneixements associats - i una vida personal. Això seria un perfil fals que tindria més possibilitats d'èxit que un institucional a l'hora de protegir els interessos de l'Exèrcit dels Estats Units en les rede socials i els fòrums d'Internet. No seria la primera vegada que aquest paí­s utilitza el social mitjana per impulsar els seus interessos, com quan a través de Twitter va cridar a la revolta a l'Iran.

Les empreses implicades


Perquè això tingui una efectivitat real és necessari que es faci de forma massiva i aquí­ entraria el programari, desenvolupat per la companyia NTrepid, que va obtenir un contracte amb el Centcom (Central Command). Aquest organisme, que vigila les operacions armades dels Estats Units a l'Orient Mitjà i í€sia Central, pretenia fer-se amb un 'servei de gestió d'imatge en lí­nia', segons recull The Guardian.

Un portaveu de l'exèrcit, Michael Lawhorn, ha confirmat que la seva institució va comprar el programari a NTrepid l'agost passat, una companyia de seguretat de Califòrnia: 'Està dissenyat per a ser utilitzat en llocs on l'enemic vol radicalitzar als reclutes potencials.' Centcom ha confirmat, per la seva banda, que el contracte es va signar per valor de 2,76 milions de dòlars.

Anonymous també ha destapat diversos mails procedents de la signatura de seguretat HBGary, el CEO va afirmar recentment poder descobrir la identitat dels membres del col.lectiu. En els correus electrònics hi ha detalls sobre 'falsos exèrcits virtuals' i es diu que la Força Aèria nord-americana està buscant una eina similar per gestionar la imatge en lí­nia.

Segons el bloc de Forbes aquesta tècnica de propaganda amb perfils falsos ja s'estaria utilitzant a l'Iraq i l'Afganistan.

Sobre Anonymous


Anonymous és una etiqueta adoptada per grups de persones que no pertanyen a cap associació, però que s'uneixen a les protestes i altres accions sota aquest tí­tol . Després d'una sèrie de polèmiques i publicitades protestes i atacs Ddos el 2008, els incidents vinculats als seus membres són cada vegada més comuns.

A Espanya ha protagonitzat un seguit d'accions contràries a la Llei Sinde.El 21 de desembre de 2010, el mateix dia que es realitza la votació al Congrés dels Diputats d'aquesta llei, van organitzar com a protesta atacs massius DDoS a les pàgines del Partit Socialista Obrer Espanyol, Societat General d'Autors d'Espanya, Congrés i Ministeri de Cultura, col·lapsant-los molt abans de l'hora de la votació.

El 16 de gener de 2011, Anonymous ataca el web del Senat espanyol i la del Partit Popular com a protesta contra la 'renovada' Llei Sinde. El 13 de febrer de 2011, s'inicia l'anomenada 'Operació Goya' la qual va provocar a les 16:00 hores el col·lapse del web de l'Acadèmia de cinema i durant la celebració de la gala de lliurament de els Premis Goya una sèrie de protestes i esbroncades per part de diversos centenars de Anonymous que hi van anar usant la tradicional careta V de Vendetta de Guy Fawkes.

Senyera del grup Anonymous -
Senyera del grup Anonymous


Font: ReadWrite   + info (enllaç extern)

Etiquetes: xarxes control exercit UEA anonymous

Ho vols compartir?