Xarxes dissabte, 28 de Gener de 2012 Autor: editor

Denúncia contra l'FBI pel tancament de Megaupload


<< Tornar     

Pirates de Catalunya ha endagat, al costat de Pirate Parties International, una denúncia conjunta contra les autoritats nord-americanes involucrades en el tancament del portal

Pirates de Catalunya ha endagat una denúncia pel tancament de Megaupload
Pirates de Catalunya ha endagat una denúncia pel tancament de Megaupload

Pirates de Catalunya ha endagat, al costat de Pirate Parties International, una denúncia conjunta contra les autoritats nord-americanes involucrades en el tancament de Megaupload. Els qui recolzen aquesta demanda consideren que amb el tancament s'ha afectat a tots els usuaris que utilitzaven la pàgina per emmagatzemar arxius legals.

Una de les principals queixes contra el tancament de Megaupload per part de l'FBI és que el servei també era molt utilitzat per compartir i emmagatzemar arxius de forma legal. De fet, a finals de desembre diversos artistes van publicar una cançó a favor de la companyia i assegurar utilitzar les seves eines.

Per aquest motiu, Pirates de Catalunya ha decidit actuar. 'L'FBI ha causat danys incalculables, molt superiors al benefici que perseguien amb l'acció empresa, en un intent fallit d'impedir l'accés als materials audiovisuals allotjats en Megaupload que puguin estar vulnerant drets d'autor', expliquen. A més, recorden que els continguts vulneradors poden descarregar utilitzant altres serveis o eines, el que evidència 'la ineficàcia de la mesura'.

'En canvi'-continuen-'amb el tancament del servei han impedit l'accés a milions d'arxius de particulars i organitzacions, ocasionant greus danys personals, econòmics i d'imatge a milions de persones, i han vulnerat els articles 197 i 198 del Codi penal al apropiar indegudament de dades de caràcter personal '.

Així­ mateix, creuen que els danys que ha causat aquesta mesura 'estan totalment injustificats i són inadmissibles'. I per això van a facilitar la presentació de denúncies contra les autoritats nord-americanes. D'aquesta manera esperen augmentar les possibilitats de condemna.

Els que vulguin posar-se en contacte amb la plataforma d'afectats pel tancament de Megaupload poden fer-ho en aquest enllaç.

Logotip de Pirates de Catalunya -
Logotip de Pirates de Catalunya


Etiquetes: denúncia tancament web descàrregues megaupload

Ho vols compartir?