Xarxes dimecres 21 març 2012 Autor: editor

Primera aplicació per a mòbil de temàtica forestal del país


<< Tornar     

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) ha desenvolupat la primera aplicació mòbil de temàtica forestal del país i en català.

L'aplicació mapes perquè l'usuari pugui localitzar a través del GPS del seu telèfon mòbil el punt d'interès
L'aplicació mapes perquè l'usuari pugui localitzar a través del GPS del seu telèfon mòbil el punt d'interès

L'aplicació, que s'ha presentat aquest dimarts al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, aporta informació detallada de 150 arbres singulars del Solsonès i d'una cinquantena d'arbredes i boscos d'interès monumental. A més, el dispositiu permet localitzar la situació dels punts d'interès a través del GPS del mòbil. Els continguts de l'aplicació es basen en el llibre 'Arbres i arbredes singulars del Solsonès', publicat l'any 2006 pel CTFC.

Segons ha detallat un dels impulsors del projecte, Fermí Garriga, l'aplicació és 'totalment gratuïta' i els usuaris d'Android i Apple ja se la poden descarregar.

Segons ha detallat Garriga, les fitxes aporten informació sobre el nom de l'arbre, la seva localització, de quina espècie es tracta i les seves característiques. A més, també s'inclouen uns mapes perquè l'usuari pugui localitzar a través del GPS del seu telèfon mòbil el punt d'interès.

Per la directora del CTFC, Glòria Domínguez, el desenvolupament d'aquesta aplicació mostra 'l'aposta clara del centre per les noves tecnologies' i ha ressaltat que volen continuar treballant en aquest sentit. Segons Domínguez, el centre estudiarà desenvolupar en un futur més aplicacions per a mòbils de caire 'més tecnològic' com ara 'algun tipus d'aplicació per a identificar arbres o de realitat augmentada'. 

 L'aplicació aporta informació detallada de 150 arbres singulars del Solsonè -
L'aplicació aporta informació detallada de 150 arbres singulars del Solsonè


Etiquetes: aplicació mòbil forestal ctfc turisme

Lectures: 435 Darrera: 27.08.2022

Ho vols compartir?