Xarxes dijous, 25 de Novembre de 2010 Autor: editor

Governació construirà un nou centre de telecomunicacions a Torà


<< Tornar     

La instal·lació servirà per pal·liar deficiències de cobertura de TDT, telefonia mòbil i Internet de banda ampla.

Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació
Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques construirà, en el marc del pla Catalunya Connecta, un nou centre de telecomunicacions a Torà (Segarra) per solucionar les deficiències de cobertura de serveis de comunicacions electròniques detectades en aquest municipi.

L'ajuntament de Torà cedirà una parcel·la de titularitat municipal per ubicar-hi el centre. Per la seva banda, el Departament de Governació i Administracions Públiques finançarà la infraestructura, que consistirà en una torre de suport per a antenes, una caseta per a la ubicació d'equipaments i les instal·lacions necessàries per al funcionament de la torre.

La nova torre de Torà forma part del pla d'extensió dels serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, que garantirà que al 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants com a mí­nim tinguin cobertura de TDT, telefonia mòbil i Internet de banda ampla.

El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat que €œla construcció d'infraestructures com la de Torà és fonamental per desplegar els serveis de telecomunicacions i garantir la cohesió territorial o, el que és el mateix, que tots els ciutadans tinguin accés a aquests serveis visquin on visquin€.

Pla Catalunya Connecta


El pla Catalunya Connecta, impulsat pel Departament de Governació, té una dotació total superior als 110 milions d'euros i comporta la realització de més de 2.000 actuacions a tot el territori nacional, com ara estudis radioelèctrics, construcció i compartició d'infraestructures i instal·lació d'equips, a partir dels quals es realitza l'extensió dels serveis de comunicacions electròniques. En el seu marc d'actuació també es pretén donar respostes especí­fiques a les diferents tipologies de dificultats orogràfiques i de transmissió de senyal radioelèctric del territori català.

xarxes -
xarxes


Font: Gencat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: infraestructures telecomunicacions torà

Ho vols compartir?