Personatges dimarts, 23 de Octubre de 2018 Autor: editor

Montse Oliva Vilà


<< Tornar     

Torà 1966 - Madrid 2018
Periodista

Montse Oliva
Montse Oliva

Montse Oliva Vilà va néixer a Torà (La Segarra) el 4 d'octubre de 1966. Els seus pares eren Jaume Oliva i Rosa Vilà, botiguers, de cal Roig.

Oliva va començar la carrera professional al diari La Mañana de Lleida i posteriorment es va traslladar a Barcelona, on va treballar en diversos mitjans de comunicació, Las Noticias, El Observador, El Mundo i La Vanguardia, fins que l'any 1998 es va incorporar a la redacció del diari Avui, posteriorment El Punt Avui. L'any 1999 va ser nomenada delegada del diari 'El Punt Avui' a Madrid, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera i era membre de l’Associació de Periodistes Parlamentaris, de la qual fou presidenta. Actualment també col·laborava en diversos mitjans, com RAC1.

Va ser una excel·lent cronista judicial, una de les millors escoles de periodisme. En els anys 90, quan els periodistes corrien amunt i avall de la vella Audiència de Barcelona per fotocopiar, llegir i entendre travessats sumaris judicials, Oliva va destacar per tenir la confiança de les millors fonts judicials que es va guanyar gràcies al respecte que aixecaven les seves cròniques i al rigor amb què interpretava els fets. Tot aquest bagatge periodístic li va servir posteriorment per cobrir els grans esdeveniments de la política espanyola.

La seva professionalitat, tenacitat, tossuderia, rigor i l'amor per la feina ben feta li va valer el respecte de tota la professió i de la classe política que va quedar reflectit en les nombroses mostres de condol que es van publicar, des dels presidents del Govern i de la Generalitat fins a la presidenta del Congrés, ministres i portaveus parlamentaris.

Oliva va morir a la matinada del diumenge 21 d'octubre, feia tres setmanes li havien detectat la malaltia.

Montse Oliva, participant en una tertúlia d'Els matins el 2014 -
Montse Oliva, participant en una tertúlia d'Els matins el 2014
Foto: CCMA
Montse Oliva celebrant el 50 aniversari amb companys periodistes - Madrid
Montse Oliva celebrant el 50 aniversari amb companys periodistes
Foto: M. Oliva


Etiquetes: montse oliva periodista torà

Ho vols compartir?


divendres, 12 de Abril de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Plànols

Plànol urbà
Plànol nuclis i masies
Són en format PDF i qualitat per imprimir. Us descarregarà l'arxiu a l'escriptori