Plantes remeieres dilluns 10 gener 2011 Autor: editor

Sàlvia (Salvia Officinalis)

Fitxa


<< Tornar     

Planta perenne aromática de fins a 70 cm d'altura. Té un tija llenyosa en la base de què parteixen tijes herbàcies que es renoven cada any. Flors blanc-violácees en espigues, amb corol·la de fins a 3 cm

Sàlvia florida
Sàlvia florida

S'utilitzen les flors i les fulles. Per obtenir herba seca s'utilitzen les fulles; mentre que per produir olis essencials, s'empra la part aèria florida.

Recomanada per
* Cicatritzant i bactericida: Per curar les ferides i les úlceres, afavorint la cicatrització i impedint que una ferida és pugui infectar.
* Estomacals, antidiarreiques i antivomitives: Contra les digestions pesades, la diarrea i els vòmits és un bon remei prendre tres tasses repartides al llarg de tot el dia de d'infusió de fulles seques amb aigua.
* Emmenagog: Rebaixa lleugerament els dolors de la menstruació i facilita el buidat, evitant els problemes col·laterals que tot això ocasiona com són el mal de cap, mal d'estómac, retenció de lí­quids i irritabilitat general.
* Diürètica: Afavoreix l'eliminació de lí­quid en el cos, pel que resulta interessant no només pel que fa a l'obesitat sinó que també en aquell conjunt de malalties que milloren amb l'eliminació d'aigua i la conseqüent eliminació de toxines i especialment l'àcid úric: malalties circulatòries, hepàtiques, artritis, reumatisme, cel·lulitis, etc.
* Hipoglucemiant: El seu ús disminueix la quantitat de sucre en la sang. S'utilitza bastant per aquella gent que pateix diabetis.
* Dolors musculars: Resulta molt útil com a relaxant de la musculatura per tal de tractar malalties com la fibromiàlgia.
* Antisudoral: La thuyona, principi actiu principal, bloqueja les terminacions nervioses de les glàndules sudorí­pares.

Usos culinaris
í‰s un bon condiment. Les fulles grans contenen un oli coent utilitzat per a aromatitzar carns, aus i embotits

Recol·lecció
Floreix al juny i al juliol.

Localització
Preferix com a hàbitat les vessants pedregoses, les vores dels camins, els prats secs poc adobats i fèrtils i els llocs calcaris.

Fam. Labiades

Sàlvia -
Sàlvia
Salvia Officinalis -
Salvia Officinalis


Etiquetes: labiades cicatritzant diurética suor plantes remeieres

Lectures: 1945 Darrera: 20.10.2021

Ho vols compartir?


dijous 28 octubre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Consells per a la recol·lecció d'herbes remeieres
2 Usos i aplicacions de les plantes alimentàries, medicinals i cosmètiques de la Segarra
3 Presentació plantes remeires
10 més llegides

Àlbums destacats

Plantes medicinals
Plantes medicinals
122 Fotos

Traductor / Translator