Festes dijous 17 gener 2013 Autor: Jaume

191a edició dels Tres Tombs d'Igualada


<< Tornar     
Els Tres Tombs d'Igualada
Els Tres Tombs d'Igualada Autor: Jaume

Dijous, 17 de gener
A les 10 del matí i des de casa del banderer Pere Argelich Carles, portador de la bandera gran i situada al c/ Pujades, 7 s’anirà a buscar la bandera petita, portada per l'Ajuntament d'Igualada, situada a la Plaça de l’Ajuntament. Acompanyarà la Banda de Música d’Igualada i els Trabucaires igualadins 'Els Voladors', fins a la Basílica de Santa Maria.

A les 11 del matí, es celebrarà el Solemne Ofici concelebrat pels rectors de Sta. Maria, Soledat i Sagrada Família, amb la típica benedicció de panets. Hi participaran amb els seus cants l´Escola Cantorum d’Igualada. Al finalitzar es cantaran els goigs del Sant.

Després, s’acompanyarà a les banderes al seu domicili. Davant de l’Ajuntament i a casa de cada banderer s’oferirà el 'Ball de Bastons' a càrrec de la colla 'Ball de Bastons d’Igualada”.

A les 19h, inauguració de l’exposició 'Cavalls' a les Galeries Nivell 46 de c/Sant Magí, a càrrec de Mary Gumà.


Divendres, 18 de gener
A les 21h, a l’Ateneu Igualadí, concert a càrrec de la Coral Cor Da Capo, PAX Cor de Cambra i Coral Juvenil Xalest a l’Ateneu Igualadí.


Dissabte, 19 de gener
A les 18h, començarà la tradicional cercavila pels carrers de la ciutat. A l’arribada a casa dels banderers, aquests obsequiaran a tots els presents amb coca i barreja.


Diumenge, 20 de gener
Des de les 9 fins 2/4 d'11 del matí, esmorzar pels participants forans en els Tres Tombs, a l’esplanada del torrent de Can Masarnau. Al mateix temps, es realitzarà la inscripció de participants.

A partir de les 11 del matí, concentració per a l´inici dels Tres Tombs, als carrers habituals, al voltant de la plaça Castells.

A les 12 del migdia, inici dels Tres Tombs, obrint la comitiva les banderes gremials i les pubilles. El recorregut serà: plaça Castells, avinguda Balmes, carrer de Joan Maragall, passeig Verdaguer, carrer d’Òdena, rambla de Sant Isidre, rambla Nova, rambla de Sant Ferran.

En el darrer tomb, i des de l’empostissat situat a la Rambla de Sant Isidre, benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents.

En la mateixa franja horària, fira de productes agroalimentaris catalans, organitzada per la Manduca, Associació de Petits Productors Agroalimentaris Catalans, al parc de l’Estació Vella.

A les 16h i al Restaurant SESOLIVERES, dinar de germanor. Els comensals seran obsequiats per part del Gremi, amb el tortell de Sant Antoni.Etiquetes: tradicions tres tombs sant antoni

Lectures: 42 Darrera: 18.05.2021

Ho vols compartir?


dimecres 16 juny 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Festa del Brut i la Bruta 2020
Festa del Brut i la Bruta 2020
144 Fotos
Festa major de Torà 2019 (2) Entitats
Festa major de Torà 2019 (2) Entitats
121 Fotos
Festa major de Torà 2019 (1)
Festa major de Torà 2019 (1)
191 Fotos

Traductor / Translator