Festes dijous, 17 de Gener de 2013 Autor: Jaume

191a edició dels Tres Tombs d'Igualada


<< Tornar     
Els Tres Tombs d'Igualada
Els Tres Tombs d'Igualada Foto: Jaume

Dijous, 17 de gener
A les 10 del matí i des de casa del banderer Pere Argelich Carles, portador de la bandera gran i situada al c/ Pujades, 7 s’anirà a buscar la bandera petita, portada per l'Ajuntament d'Igualada, situada a la Plaça de l’Ajuntament. Acompanyarà la Banda de Música d’Igualada i els Trabucaires igualadins 'Els Voladors', fins a la Basílica de Santa Maria.

A les 11 del matí, es celebrarà el Solemne Ofici concelebrat pels rectors de Sta. Maria, Soledat i Sagrada Família, amb la típica benedicció de panets. Hi participaran amb els seus cants l´Escola Cantorum d’Igualada. Al finalitzar es cantaran els goigs del Sant.

Després, s’acompanyarà a les banderes al seu domicili. Davant de l’Ajuntament i a casa de cada banderer s’oferirà el 'Ball de Bastons' a càrrec de la colla 'Ball de Bastons d’Igualada”.

A les 19h, inauguració de l’exposició 'Cavalls' a les Galeries Nivell 46 de c/Sant Magí, a càrrec de Mary Gumà.


Divendres, 18 de gener
A les 21h, a l’Ateneu Igualadí, concert a càrrec de la Coral Cor Da Capo, PAX Cor de Cambra i Coral Juvenil Xalest a l’Ateneu Igualadí.


Dissabte, 19 de gener
A les 18h, començarà la tradicional cercavila pels carrers de la ciutat. A l’arribada a casa dels banderers, aquests obsequiaran a tots els presents amb coca i barreja.


Diumenge, 20 de gener
Des de les 9 fins 2/4 d'11 del matí, esmorzar pels participants forans en els Tres Tombs, a l’esplanada del torrent de Can Masarnau. Al mateix temps, es realitzarà la inscripció de participants.

A partir de les 11 del matí, concentració per a l´inici dels Tres Tombs, als carrers habituals, al voltant de la plaça Castells.

A les 12 del migdia, inici dels Tres Tombs, obrint la comitiva les banderes gremials i les pubilles. El recorregut serà: plaça Castells, avinguda Balmes, carrer de Joan Maragall, passeig Verdaguer, carrer d’Òdena, rambla de Sant Isidre, rambla Nova, rambla de Sant Ferran.

En el darrer tomb, i des de l’empostissat situat a la Rambla de Sant Isidre, benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents.

En la mateixa franja horària, fira de productes agroalimentaris catalans, organitzada per la Manduca, Associació de Petits Productors Agroalimentaris Catalans, al parc de l’Estació Vella.

A les 16h i al Restaurant SESOLIVERES, dinar de germanor. Els comensals seran obsequiats per part del Gremi, amb el tortell de Sant Antoni.Etiquetes: tradicions tres tombs sant antoni

Ho vols compartir?