Festes dimarts, 12 de Febrer de 2013 Autor: editor

Ponts reparteix 10.000 racions de Ranxo


<< Tornar     

l'any passat es va augmentar de 8.000 a 10.000 perquè 'no n'hi havia prou'

Enguany s'han repartit 10000 rcions de Ranxo
Enguany s'han repartit 10000 rcions de Ranxo Foto: Naciolaflama.cat

Com és tradicional cada dimarts de Carnaval s'han repartit milers de racions del popular Ranxo de Ponts (Noguera). Enguany s'han preparat 10.000 racions, les mateixes que l'any passat, quan es va augmentar de 8.000 a 10.000 perquè 'no n'hi havia prou', ha explicat la cuinera en cap del Ranxo de Ponts, Rosa Boix. Una seixantena de cassoles i uns trenta cuiners l'han estat elaborant des de les cinc del matí fins a les dues del migdia, quan s'ha repartit.

La celebració aplega cada any milers de persones vingudes d'arreu a l'avinguda Valldans de Ponts amb olles i recipients de tota mena per endur-se'n una bona ració a casa. El Ranxo es cuina principalment amb carns diverses, verdures, llegums i brou. Enguany s'han cuinat 38 gallines, 165 quilos de pollastre, 60 quilos de botifarra negra, 15 quilos de ceba, porros, pastanaga, carabassa, 100 quilos de cigrons i 90 de mongetes, 250 quilos de patates, cols, 5 quilos de tomata, 100 quilos de pasta de sopa, uns 70 d'arròs i prop de 20 quilos de sal.

El procés d'elaboració del Ranxo comença a les cinc del matí amb l'encesa dels focs per escalfar l'aigua de les olles. A les vuit s'hi comencen a tirar les carns que una vegada cuites es retiren i es trinxen. Posteriorment es tornen a posar al foc amb les verdures i els llegums perquè segueixi la cocció tot remenant contínuament perquè no s'enganxi. Al final de tot s'hi afegeix botifarra negra. Mentrestant, la gent es va atansant cap a les tanques que protegeixen el recinte on es cuina tot plegat i carregats amb olles i recipients de tot tipus comencen a fer cua per ser els primers que a partir de les dues del migdia se'ls serveixi el Ranxo.

Repartint el Ranxo - Ponts
Repartint el Ranxo


Etiquetes: carnaval festes típiques ranxo ponts

Ho vols compartir?