Festes dilluns, 31 de Març de 2014 Autor: Jaume Moya

la Fira 'la Dama de les Flors' se celebrarà el proper dissabte 5 a Florejacs


<< Tornar     

Com a novetats, destaquen la presentació d'Hug, el drac del Llor, la presentació del nou projecte de Castell de Florejacs i la performance de la companyia Kiku Mistu

vista de Florejacs, durant la Fira de l'any passat
vista de Florejacs, durant la Fira de l'any passat Foto: Jaume Moya

La Dama de les Flors, Fira de la Flor de Florejacs, en la seva novena edició, tindrà lloc el proper dissabte 5 d'abril. L'esdeveniment, inspirat en el món de la flor i els productes artesans de proximitat, fou presentat el 27 de març la seu del Consell Comarcal de la Segarra.

En la presentació va intervenir Adrià Marquilles, president del Consell, que va destacar la importància de promoure aquest tipus d'activitats d'arrel popular per a reforçar el teixit social, cultural i associatiu i la cohesió entre els petits pobles de la Segarra. Per la seva banda, Jaume Moya, director de la Fira, va voler subratllar com a novetats principals la presentació d'Hug, el drac del Llor, que s'incorpora a la cercavila amb la geganta i els capgrossos de Florejacs, i la posada en marxa del nou projecte del Castell de Florejacs, que als seus serveis turístics hi afegirà un programa d'activitats de formació i creixement personal. A més, la cultura popular tindrà fort protagonisme, amb la participació dels gegants de la colla dels Carranquers de Cervera, els castelleres de la colla dels Margeners de Guissona i el ball de bastons de Sedó. També inicien la seva participació a la Fira l'artista Mercè Serra, que ha dissenyat el cartell i desenvoluparà dos tallers al voltant del sabó i els ungüents naturals, i la companyia Kiku Mistu, que clourà la jornada amb una performance poètica dins l'església del poble. A banda de tot això, d'altres emprenedors del món botànic i natural com Iris Vilosell, Bernaus Herbes o les Teranyines del Corral faran una exposició dels seus projectes, i d'altres col·laboradors ja fixes a la Fira, com Art SantGuimVell, la ceramista Júlia Sangés o el conta-contes i mestre cistellaire Carles Alcoy hi tindran un paper rellevant.

La Fira es completa amb més d'una trentena de parades del mercat artesà i productes gastronòmics de proximitat i diverses activitats participatives de modelatge, decoració floral i cistelleria per a tot el públic, que tindran lloc al llarg de la vila medieval de Florejacs, especialment guarnida amb instal·lacions florals.

L'acte principal se celebrarà al migdia, quan l'organització lliuri la Flor de Florejacs a la periodista Mònica Terribas, en agraïment de la seva tasca de projecció de la Segarra al món, seguit d'un dinar popular per a tots els assistents.

La Fira és una producció conjunta de l'associació cultural La Colla de Florejacs i l'Ajuntament de Torrefeta i Florejacs i compta amb el suport de la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i diversos emprenedors i empresaris locals que contribueixen a fer-la possible.

darrers retocs a Hug, el drac del Llor - El Llor
darrers retocs a Hug, el drac del Llor
Foto: Juanjo Coloma
la gegantona Eliards és una de les icones de la Fira de Florejacs - Florejacs
la gegantona Eliards és una de les icones de la Fira de Florejacs
Foto: Jaume Moya

Adjunts:   fulletofiraflor2.pdfFont: Florejacs.cat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: Florejacs Fira de Florejacs Mònica Terribas la Dama de les Flors Hug del Llor Eliardis Kiku Mistu
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?